StoryEditor

Paranoja i dalje vlada Turskom: Na meti i nogometna legenda Hakan Sukur

Piše D  /  29.07.2021., 18:04h

Ministar sporta Republike Turske Akif Cagatay Kilic izjavio je kako nogometni klub Galatasaray treba hitno iz članstva isključiti Hakana Sukura i Arifa Erdema, bivše nogometne zvijezde za koje se tvrdi da imaju veze s navodnom terorističkom organizacijom FETO.

Kako javlja Anadolu Agency (AA), Upravni odbor Galatasaraya sinoć je na sjednici isključio iz članstva grupu ljudi koji se sumnjiče za veze s FETO-om, organizacijom koju Erdogan optužuje da je u srpnju prošle godine izvela neuspjeli pokušaj vojnog udara u Turskoj.

Među isključenim članovima su i bivši gradonačelnik Istanbula Huseyin Avni Mutlu, koji se nalazi u pritvoru, kao i bivši sudac Zeketiya Oz.

Međutim, čelništvo Galatasaraya glasovanjem je odlučilo da kao članovi kluba ostanu upravo Hakan Sukur i Arif Erdem.

Turski ministar sporta Kilic je uputio kritiku klubu i poručio da se taj propust treba hitno ispraviti.

“Izdajnicima našeg naroda i države ne smije biti mjesta u našim sportskim kolektivima“, kazao je Kilic i dodao da se sinoćnja odluka čelnika Galatasaraya i svojevrsni udar na obitelji stradalih u pokušaju vojnog udara kojeg su izvele strukture iz kojih navodno dolaze i Sukur i Erdem.

U okviru istrage protiv FETO-a, utvrđeno je da su Hakan Sukur i njegov otac Selmet Sukur financijski podržavali tu organizaciju, a sud im je oduzeo svu imovinu. Bivši nogometni as i zastupnik u turskom parlamentu Sukur je poznat po bliskosti sa Fetullahom Gulenom, a nakon srpanjskog pokušaja puča Sukur je odselio u SAD, dok se njegov otac nalazi u pritvoru u Turskoj.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 08:08