StoryEditor

Palestinski kršćani izrazili podršku zahtjevima zatvorenika koji štrajkaju glađu

Piše D  /  29.07.2021., 21:23h

Palestinski kršćani u srijedu su izrazili podršku zahtjevima više od 1.500 zatvorenika u izraelskim zatvorima koji su u štrajku glađu od 17. travnja.

U priopćenju organizacije Kairos Palestine, koja sebe smatra glasom palestinskih kršćana, navodi se kako ta organizacija "izražava svoju podršku za pravedne i humanitarne zahtjeve zatvorenika - djece, žena i bolesnih - i njihovih obitelji", prenosi palestinska agencija WAFA.

- Kairos smatra da je nepodnošljivo vidjeti zatvorenike u sveopćem štrajku glađu kako bi došli do ispunjenja osnovnih prava i humanitarnih zahtjeva koji bi im trebali biti zagarantirani kao ljudskim bićima i koji se pod međunarodnim pravom odnose na sve... Nepravedno je da većina jednog naroda trpi privođenja i zatvaranja u okupatorskim zatvorima samo zato što traže svoju slobodu i dostojanstvo. Vrijeme je da Izrael razmisli o svom stavu i shvati da njegova sigurnost nije u njegovim zatvorima, već u priznavanju slobode i dostojanstva palestinskom narodu - navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 03:59