Otkazana sjednica Doma naroda PSBiH zbog nedolaska srpskih delegata

BLOKADA INSTITUCIJA

Otkazana sjednica Doma naroda PSBiH zbog nedolaska srpskih delegata

ožu 20, 2017

Piše: Ivana Cvjetković

Ivana Cvjetković
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Baš kao što su ranije i upozoravali, srpski delegati u Domu Naroda PSBiH više ne žele nazočiti sjednicama.Razlog tome je zahtjev za reviziju tužbe BiH protiv Srbije, koji je uputio bošnjački član Predsjedništva Bakir Izetbegović. Nedolaskom tri delegata iz Republike Srpske dom nema kvorum.

Na današnjoj sjednici se, osim delegata koji su prethodno najavili odsustvo, Sredoje Novića, Nebojša Radmanovića i Dragutina Rodića nije pojavio ni Ognjen Tadić.Nitko od njih nije uputio pismeno obavještenje, pa su drugi delegati došli na sjednicu.

Prema predloženom dnevnom redu, delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH trebali su danas u prvom čitanju i po skraćenom postupku razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužiteljskim institucijama na razini države BiH, što je, pretpostavlja se, srpskim delegatima dodatan razlog za nedolazak.

Dopredsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH Safet Softić kaže da situacija već postaje zabrinjavajuća i da će tražiti pismeno izjašnjavanje o nedolasku.

Također, Softić je rekao da su kao klub Bošnjaka održali sjednicu, te da neće prihvatiti ucjene, ali istovremeno i da nema načina da ih spriječe ili sankcioniraju. 

 

Dnevnik.ba