StoryEditor

Osnovan zajednički policijski centar Crne Gore, Albanije i Kosova

Piše D  /  30.07.2021., 00:47h

Crna Gora, Albanija i Kosovo osnovali su u utorak zajednički centar za policijsku suradnju koji će unaprijediti razmjenu informacija i povećati sigurnost zajedničkih granica kako bi se ispunili schengenski standardi, priopćeno je iz crnogorskog ministarstva unutarnjih poslov, javlja Hina.

Protokol o osnivanju centra, u Plavu na tromeđi tri države, potpisali su ministri unutarnjih poslova Crne Gore i Albanije, Mevludin Nuhodžić i Dritan Demiraj, kao i zamjenik ministra MUP-a Kosova Valdet Hodža.

Iz crnogorske vlade je priopćeno da će dokument doprinijeti unaprijeđenju prekogranične suradnje u domeni borbe protiv kriminala, kroz intenzivniju razmjenu operativnih informacija i efikasniju koordinaciju zajedničkih aktivnosti duž državne granice.

Nuhodžić je ocijenio da trilateralni centar simbolizira posvećenost borbi protiv transnacionalnog organiziranog kriminala i zajednički je doprinos jačanju sigurnosti regije.

Hodža je ocijenio da potpisivanje trilateralnog protokola pokazuje predanost triju država međusobnoj suradnji i jačanju međudržavnih mehanizama u regionalnom kontekstu zajedničke borbe protiv organiziranog i prekograničnog kriminala, ilegalne migracije i terorizma.

Potpisivanju ovog protokola prisutni su bili i veleposlanici Sjedinjenih Američkih Država i Njemačke, koji su izrazili uvjerenje da će novi trilateralni centar osigurati podršku regionalnim policijskim agencijama u borbi protiv svih oblika međunarodnog prekograničnog kriminala.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 00:43