StoryEditor

Orašje: U subotu počinje 27. Internacionalni susret motorista

Piše D  /  29.07.2021., 21:33h

Ovoga vikenda Orašje će biti najpoželjnija moto destinacija u regiji, za ljubitelje mirisa oktana i dobre rock zabave, jer počinju 27. Internacionalni susreti motorista Orašje 2017. Moto-klub “Posavac” Orašje, kao domaćin i organizator ove najveće i najljepše moto priče u Orašju i regiji, svake godine u Orašje privuče više od 1 000 motociklista iz 10-ak zemalja, koji se uvijek rado vraćaju u grad na Savi.

Vrhunska organizacija i atmosfera te gostoprimstvo koje je svojstveno samo ovdašnjim ljudima, osnovni su razlozi zbog kojih se motoristi dolaze svake godine u Orašje. Kako bi sve bilo spremno za prihvat gostiju, u i oko moto-kampa, već nekoliko dana se vrše intenzivne pripreme i kako ističu u klubu, sve ide po planu. Organizirana je i akcija darivanja krvi, u slučaju potreba tijekom susreta, te prometno-preventivna akcija „Travanj 2017“, u kojoj je podijeljeno 100 reflektirajućih prsluka motoristima i biciklistima, navodi Radio Orašje. 

Predsjednik MK „Posavac“ Orašje Mladen Orkić zadovoljan je dinamikom radova u kampu i organizacijom susreta i cilj im je, kaže, svake godine biti još bolji i atraktivniji. I u tome i uspijevaju. Već sada su svi smještajni kapaciteti u hotelima i motelima popunjeni, a jedan dio bikera će po tradiciji kampirati pod šatorima.  Prema riječima predsjednika Orkića prvi gosti u kampu očekuju se u petak 28. travnja oko 10,00 sati, a sat vremena kasnije počinje i cjelodnevna prijava natjecatelja za ispit sporosti i spretnosti u klasama do 50 ccm, od 50 do 250 ccm, i 500 do 750 ccm te preko 750 ccm. 

Svečano otvorenje 27. Internacionalnih susreta motorista je u 17,00 sati, nakon čega će se u 18,00 sati održati defile ulicama grada, a od 20, 00 sati je i rock-koncert s nastupom Taxi banda iz Zenice, Atomskog skloništa i Custom banda iz Županje.

I drugi dan susreta, subota 29. travnja, bit će u znaku raznih moto natjecanja i igara a defile će, na zadovoljstvo mnogih građana, biti upriličen od moto-kampa do bolnice, nastavit će se prema Tolisi, te kroz Kostrč do Orašja. U večernjim satima u kampu će biti dodjela zahvalnica, medalja, pehara te prigodnih nagrada za klubove, vozače i pojedince, nakon čega slijedi još jedna vrhunska rock večer u društvu s Generacijom bez kompasa iz Srebrenika, Zabranjenog pušenja i Domino efekta iz Brčkog. Ulaz za sve motocikliste je besplatan, dok je za ostale posjetitelje cjelodnevna karta 5 KM. Susreti službeno završavaju u nedjelju u podne.

Dnevnik.ba 

16. travanj 2024 21:22