StoryEditor

"Optima grupa": Eksplozija u rafineriji u Bosanskom Brodu nije prouzročila onečišćenje

Piše D  /  10.10.2018., 11:10h

"Mjerni pokazatelji kvalitete zraka u granicama su normale i nema opasnosti po zdravlje stanovnika Bosanskog Broda i susjednih općina", stoji u priopćenju "Optima grupe", koja u ime ruskog giganta "Zarubežnjefta" upravlja rafinerijom nafte u Bosanskom Brodu i rafinerijom motornih ulja u Modriči, prenosi HINA.

U njihovom priopćenju potvrđeno je kako je u eksploziji i požaru koji je izbio u utorak oko 21 sat i 30 minuta jedan radnik poginuo.

Naveli su i kako je zapravo ozlijeđeno deset, a ne devet osoba, kako su to ranije objavile općinske vlasti i policija. Nitko od ozlijeđenih radnika, kako tvrde iz "Optima grupe", nije životno ugrožen.

Uspostavljen je posebni istražni tim koji "otklanja posljedice havarije".

"Službeno povjerenstvo od danas je pristupilo istraživanju razloga nastalog incidenta i određivanju razmjera posljedica. Rezultati rada povjerenstva bit će objavljeni naknadno", stoji u priopćenju.

Prema dostupnim informacijama u eksploziji je poginuo 33-godišnji radnik Ljubo Patković.

Načelnik općine Bosanski Brod Ilija Jovičić uputio je izraze sućuti njegovoj obitelji, a posjetio je i pet ozlijeđenih radnika koji su zadržani na liječenju u bolnici u Doboju.

"Oni su radili na pogonu i intervenirali na sprječavanju daljnje havarije", izjavio je Jovičić novinarima. Također je izrazio zahvalnost vlastima u Slavonskim Brodu, koji su odmah nakon eksplozije ponudili svu potrebnu pomoć.

Istragu o eksploziji u rafineriji preuzelo je okružno tužiteljstvo u Doboju.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 01:09