StoryEditor

Općina Orašje potvrdila interes za stambenu zgradu za povratničke obitelji

Piše D  /  15.01.2018., 02:01h

Kako Radio Orašje doznaje  u općini, načelnik Stanko Vincetić sudjelovao je u Sarajevu na radno-konzultativnom sastanku o pripremi šestog podprojekta Državnog projekta stambenog zbrinjavanja u BiH, u organizaciji Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, na kojem su predstavnici 21 općine iz Federacije nominirali potencijalne lokalitete za izgradnju stambenih zgrada na području svojih općina.

Gradnja će se financirati sredstvima Europske unije i drugih međunarodnih donatora, a ostat će u trajnom vlasništvu lokalnih zajednica radi zbrinjavanja najugroženijih raseljenih osoba i povratnika po modelu neprofitnog socijalnog stanovanja.

Općina Orašje je i službeno poslala pismo namjere s predloženim građevinskim zemljištem i popunjenim obrascima o dostupnosti priključaka na infrastrukturu, koje će do kraja siječnja biti predstavljeno donatorima.

Ukoliko bude odobreno, posao oko izgradnje stambene zgrade trebao bi početi u drugoj polovici godine, a kompletno završen do 2020. godine, javlja Radio Orašje.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 00:27