StoryEditor

Općina Čitluk u proračunu za pomoć studentima osigurala 50 tisuća maraka

Piše D  /  22.01.2018., 11:01h

Pomoć studentima dodjeljivat će se na temelju pravilnika o načinu i kriterijima za dodjelu novčane pomoći studentima u tekućoj akademskoj godini, piše Večernji list BiH.

Opći i posebni uvjeti 

Novčana pomoć studentu koji ispuni opće i posebne uvjete natječaja iznosit će 1000 KM godišnje, a isplaćivat će se u deset jednakih mjesečnih obroka, počevši retroaktivno od 1. studenoga 2017. godine do 31. kolovoza 2018. godine. Kako nam je rekao Pavo Zovko, pomoćnik načelnika za financije, Općina Čitluk je u ovogodišnjem proračunu za pomoć i subvencije studentima s područja Brotnja osigurala 50.000 KM.

Sukladno općim uvjetima iz natječaja, pravo na novčanu pomoć mogu ostvariti studenti koji su državljani BiH, imaju prebivalište na području općine Čitluk, koji su redoviti studenti, koji studiraju na državnim fakultetima u BiH i Republici Hrvatskoj, koji, osim iz opravdanih razloga, nisu ponavljali godinu studija i koji ne primaju stipendiju od drugog davatelja ili studentski kredit ili subvenciju za smještaj u studentski dom te da nisu stariji od 26 godina.

Pod posebnim uvjetima, dodjelu novčane pomoći Općine Čitluk može ostvariti student koji je dijete poginuloga ili nestalog branitelja iz Domovinskog rata, invalid sa 60 posto i više invaliditeta, dijete bez jednog ili oba roditelja, dijete invalida Domovinskog rata i civilnih invalida (90 posto i više invaliditeta), dijete iz obitelji s četvero i više djece na redovitom školovanju ili predškolske dobi, dobitnik Rektorove ili Dekanove nagrade, učenik generacije u Srednjoj školi dr. fra Slavka Barbarića Čitluk te student koji pohađa fakultet za deficitarna zanimanja. Odluku o dodjeli novčane pomoći studentima donosi općinski načelnik na temelju liste koju načini općinsko Povjerenstvo.

Odluka načelnika

Uz zahtjev za dodjelu novčane pomoći s naznakom kontakt telefona, zainteresirani studenti dužni su priložiti odgovarajuće potvrde kojima dokazuju kako ispunjavaju uvjete natječaja. Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja javnog natječaja na oglasnoj ploči u zgradi Općine i web-stranici Općine Čitluk, a prijave na natječaj s potrebnom dokumentacijom podnose se na adresu: Općina Čitluk, Trg žrtava Domovinskog rata 1, 88260 Čitluk,

Povjerenstvu za provedbu javnog natječaja za dodjelu novčane pomoći studentima u akademskoj godini 2017./2018., s naznakom “Ne otvarati”. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Općinskoj službi za društvene djelatnosti, opću upravu i branitelje na broj 036 640 543.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 11:50