StoryEditor

Oko dugova, dobavljači Agrokora će se sami dogovarati s bankama

Piše D  /  30.07.2021., 00:25h

"Pozivaju se dobavljači odnosno vjerovnici društva Agrokor i povezanih društava da do 31. svibnja bilateralno urede svoje odnose s kreditnim institucijama i faktoring društvima, kako bi se riješilo pitanje prijave tražbine i da namire potraživanja koja su ostala nepodmirena uslijed otvaranja postupka izvanredne uprave", navodi se u priopćenju Agrokora poslanom nakon sastanka, piše Index.hr

Dobavljači popustili

Očito nije došlo do dogovora o prolongiranju naplate potraživanja po mjenicama, već će dobavljači svoje odnose s bankama i faktorinzima morati rješavati pojedinačno, usprkos tome što su u ponedjeljak dobavljači prijetili obustavom robe ako se ne ispune njihovi zahtjevi.
"Faktoring društva i banke kao vjerovnici s jedne strane te dobavljači s druge strane, koji su pristupili Promemoriji, nastavit će surađivati u rješavanju problema dobavljača u cilju ublažavanja negativnih posljedica ove situacije.

Dogovor bilateralnog sporazuma svakog pojedinog dobavljača i vjerovnika u roku predviđenom Promemorijom pretpostavka je za postizanje novih rješenja i mogućnosti za ovu situaciju. Pozitivan učinak takvih rješenja i mogućnosti mogao bi se onda protegnuti na stranke koje su dogovorile bilateralne sporazume.

Svi dionici u postupku izvanredne uprave Agrokora se pozivaju da u procesu oporavka sustava Agrokor i dalje, kao vjerovnici društava koncerna Agrokor, u granicama svojih mogućnosti ulažu najveće napore kako bi navedena društva, dobavljači i kreditne institucije odnosno faktoring društva postigli zajedničko, prihvatljivo rješenje, koje će osigurati da obveze temeljem izdanih mjenica u konačnici podmire glavni mjenični dužnici, odnosno društva koncerna Agrokor", navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 19:23