StoryEditor

ODGOVOR HEJTERIMA: Organizatori Thomsonova koncerta u Mostaru: Hvala Vam za promociju

Piše Jurica Gudelj  /  30.07.2021., 00:20h

"S obzirom da nas nitko ništa ne pita, pojedinci zaključke stvaraju sami. Članci izlaze na temelju pretpostavki i špekulacija, bespotrebno dižu tenzije, pale raju, na račun nas podižu čitanost i gledanost, blate nas, prozivaju nas fašistima koji veličaju zločince itd. Nama to ne smeta, budimo iskreni, ništa drugo nismo ni očekivali. U zemlji u kojoj živimo, koju volimo i smatramo svojom, zločin je voljeti svoje i misliti drugačije! S toga se ovom prilikom želimo zahvaliti svim medijima koji su nam olakšali odnose s javnosti. Vjerujte, uštedjeli ste nam mnogo novca i vremena", poručuju iz udruge Hrvatsko srce nade - Mostar, koja organizira koncert.

Inače, zabranu koncerta je tražila svaka bošnjačka organizacija koja "drži do sebe". Iako im je argumentacija im je prilično šuplja, to nadoknađuju stvaranjem nesnosne buke. Tako se Thompsona etiketira kao "deklariranog fašistu", što nije istina; potom se Herceg Bosnu proglašava fašističkom tvorevinom, što također nije istina; a u suštini se sve Hrvate naziva fašistima i na taj im se način osporava borba za politička prava. Naravno, fašisti su oni koji proganjaju ljude zbog drugačijeg mišljenja, samo što se oni u našoj zemlji nazivaju "antifašistima", "građanima" i slično.

"Hvala Vam na svakoj izrečenoj i napisanoj rečenici povodom ovoga događaja. Hvala Vam na svakoj izdvojenoj minuti posvećenoj organizatorima i samom događaju. Ovom prilikom Vas molimo, da nastavite, bez obzira na brojne neistine koje ste iznijeli. Ne želimo se osvrtati na to šta pišete i prikazujete, niti Vas želimo demantirati", poručuju organizatori.

Navode i kakako se "u jednu ruku slažu" s onima koji ih prozivaju zbog koncerta podrške ljudima kojima se u Haagu sudi zbog ratnih zločina. 

"zločince treba osuditi, a ne ih veličati. Ovi ljudi, prije svega naši Heroji u Haagu, to zasigurno nisu. Da Vas podsjetimo, pravomoćna presuda tek treba biti izrečena. još jednom zahvaljujemo svim medijima koji su nas ‘podržali‘. Molimo Vas da nam na adresu udruge dostavite logo svojih medijskih kuća kako bi Vas na službenom plakatu mogli uvrstiti u medijske pokrovitelje. A sve ljude dobre volje, bez obzira na vjeru i naciju, pozivamo da nam se pridružite na stadionu HŠK Zrinjski u četvrtak 8. lipnja 2017. s početkom u 20:00 sati na miran i dostojanstven skup, bez politike i političkih govora. Samo pjesma, samo ljubav, mržnja izjeda iznutra i njoj mjesta nema", stoji u priopćenju za javnost udruge Hrvatsko srce nade - Mostar.

Inače, na skupu na stadionu pod Bijelim Brijegom, koji će se održati pod pokroviteljstvom Odjela za branitelje HVO Domovinskog rata Hrvatskog narodnog sabora i zaklade za pružanje pravne pomoći braniteljima HVO-a, uz Thompsona, nastupit će Mate Bulić, Sinovi Hercegovine, Antonio Čarapina, grupa Galeb, klapa Hrvoje, Marijan Knezović, Lucija Šarčević i drugi.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 01:42