StoryEditor

Očekivana pobjeda Zrinjskog, težak poraz Širokog u Skenderiji

Piše Toni Raspudić  /  18.04.2018., 10:04h

Zrinjski je na svom parketu na Bijelom Brijegu očekivano pobijedio Spars s 91:75, dok je Široki upisao težak poraz u Skenderiji protiv Bosne 101:69.

Zrinjski je očekivano u Mostaru došao do svoje šeste pobjede kojom je ostao na liderskoj poziciji.

Gosti su se dobro držali u prvoj dionici koja je završila 20:17, ali na startu druge Plemići rade seriju 8-0 i bježe na dvoznamenkastu prednost.

Sve je polazilo za rukom Mostarcima u drugoj četvrtini, razlika se povećavala, a na kraju četvrtine je iznosila velikih plus 23 (52:29).

I nakon izlaska iz svlačionica, ista slika na parketu. Zrinjski je diktirao tempo i održavao veliku prednost, te bez previše umora riješio ovu utakmicu.

Najefikasniji su bili Smajlagić (17), Murry (16), Ramljak (16) te Šamadan (11 koševa). Kod gostiju je najbolji bio Durmo sa 17 poena.

Do kraja regularnog dijela Plemići gostuju kod Bosne te u posljednjem kolu dočekuju Igokeu.

U izravnom dvoboju za mjesta koja vode u play-off Bosna je u Sarajevu porazila Široki s velikih 101:69.

Gosti su tricom Cromera otvorili susret i nakon toga jednostavno stali. Bosna radi seriju 12-0 u kojoj su ostavili Široki čak 6 minuta bez koša. Prednost domaćina se konstantno povećavala, a sredinom treće dionice iznosila je i plus 30.

Do kraja je ostalo samo rutinsko odrađivanje posla za domaćine, dok je trener gostiju Danijel Jusup dao priliku mlađim igračima, te je dao minutažu za svih 12 igrača koje je imao u rosteru.

Na kraju je završilo 101:69.

Bosnu su do pobjede predvodili Amerikanci Obrien i Brandford s po 22 koša, dok je kod Širokog najefikasniji i jedini dvoznamenkasti bio Cromer s 20 koševa.

No, unatoč porazu Široki još uvijek ima šansu za play-off zahvaljujući pobjedama Zrinjskog nad Sparsima i Igokee nad Kaknjom. Dva kola su još ostala pred košarkašima Širokog. Prvo na Pecari dočekuju Kakanj, a u posljednjem kolu idu u Sarajevo kod Sparsa.

S obje pobjede bi se dočepali play-offa.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 18:52