StoryEditor

Očajan derbi Borca i Želje, Zec za pobjedu Plavih

Piše D  /  19.11.2017., 08:11h

Prvih 45 minuta na Gradskom stadionu u Banjaluci nije donijelo apsolutno ništa. Oba tima su u meč ušla veoma oprezno, vidljiva je bila velika nervoza, pa je u bilo više prekida i prekršaja nego točnih dodavanja.

Od prilika se nije moglo izdvojiti ništa. Tek poneki očajan pokušaj bilo je sve što se moglo vidjeti u zaista razočaravajućem prvom poluvremenu derbija 15. kola Premijer lige, piše SportSport.ba.

Ni uvodne minute nastavka nisu ponudile ništa, a prvi pravi pokušaj viđen je tek u 60. minuti. Nogometaš Borca Goran Galešić šutira sa 20-ak metara, a lopta odlazi tik pored stative.

Ništa se konkretno nije moglo vidjeti na obje strane.  Svaka akcija je završavala lošim dodavanjem, a prilike su bile samo pusti san.

Iz prve šanse na utakmici u 71. minuti Željezničar dolazi do vodstva. Radulović se okliznuo nakon jedne duge lopte, do nje je stigao Asim Zec, te je pogodio za prednost od 0:1.

Iako se potom očekivalo da Borac krene ofenzivnije od domaćih nogometaša nismo previše vidjeli. Nisu igrači Zorana Milinkovića imali ideje kako do izjednačujućeg gola i na kraju gosti u Sarajevo idu pjevajući i sa tri veoma važna boda pred vječiti derbi sa Sarajevom.

Premijer liga BiH, 15. kolo:

Borac - Željezničar 0:1 (Zec 71‘)

BORAC: Trkulja, Galešić, Ojdanić, Kunić, Radulović, Karić, Danilović, Burazor, Janičić, Guberac, Zekanović.

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Graovac, Zec, Ramović, Blagojević, Bogičević, Zakarić, Hajdarević, Projić, Ubiparip.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 03:27