StoryEditor

Obitelj pretukla ženu u Indiji palicama za hokej "jer je rodila kćer"

Piše D  /  30.07.2021., 03:47h

Lokalni mediji su objavili da je žrtva Meena Kashyap (35) iz Patiale u Punjabu. Neki navode da je do napada došlo zbog svađe o mirazu, dok većina medija tvrdi da je suprugova obitelj odbila prihvatiti njeno dijete jer je kćer, a ne sin.

Vrlo uznemirujući video prikazuje dva muškarca kako tuku bespomoćnu ženu, koja cijelo vrijeme vrišti i očajnički se pokušava zaštititi. Mediji također navode da je obitelj njenog supruga saznala kako se i ranije žalila na nasilje u obitelji.

Miraz zabranjen zakonom kako bi se spriječili napadi i ubojstva žena

Policija je pokrenula istragu protiv njenog supruga Daljita Singha, njegovog brata Kamaljeeta i prijatelja Gaurava zbog "ometanja posjeda i nanošenja tjelesnih ozljeda".

Žrtvin otac je za indijsku novinsku agenciju ANI izjavio: "Žalili smo se zbog ovog problema prošle godine, ali ništa nije učinjeno. U braku su dvije godine i imaju kćer. Suprugova obitelj je zatražila 

700 000 rupija kao miraz". Miraz je u Indiji zabranjen zakonom kako bi se spriječili napadi, zlostavljanje i ubojstva žena koje ga odbiju platiti, ali se unatoč zabrani nastavlja potraživati diljem države. 

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 23:08