StoryEditor

O izručivanju Gulenovih sljedbenika: Molbe Turske ćemo ispuniti

Piše D  /  09.04.2018., 02:04h

Mektić je istaknuo da BiH, bez obzira na to o kakvim se zahtjevima i molbama radi, neće ispuniti te zahtjeve ako to ne bude u skladu s Ustavom i zakonima BiH.

"Taj postupak je u operativnoj fazi i ne mogu vam otkriti detalje, ali mogu jamčiti da će sve što ćemo u tom smislu učiniti, biti u skladu s Ustavom i zakonima BiH", rekao je Mektić za "Deutsche Welle".

On je dodao da će biti postupano u skladu sa zakonom, ali i propisima koji reguliraju suradnju zemalja na sigurnosnom planu.

"BiH je članica Interpola i ako se putem Interpola za nekim raspiše tjeralica, onda je to za nas postupanje u skladu sa zakonom", kaže Mektić.

On ne može pretpostaljati hoće li se nešto dogoditi u tom smislu, dodajući da zemlje svakodnevno jedna od druge traže kaznenopravnu i međunarodnu pomoć.

Nakon što su vlasti u Prištini nedavno deportirale šestoricu Turaka koje Ankara smatra sljedbenicima Fetulaha Gulena, mediji izvještavaju da su i pojedini turski državljani u BiH suočeni s mogućnošću izručenja.

Fetulah Gulen je imam iz Turske koji živi dobrovoljno u SAD i Ankara ga je osumnjičila da stoji iza pokušaja vojnog puča iz 2016. godine, javlja SRNA.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 20:49