StoryEditor

Novo vozilo za Starački dom Tomislavgrad

Piše D  /  29.07.2021., 21:33h

Prošlotjednom svečanošću, u auto salonu BUNJO d.o.o. u Sarajevu na kojoj je Vlada Japana ustanovama socijalne skrbi u Bosni i Hercegovini uručila 80 Toyota vozila, uspješno je završen projekt donacije vozila za 120 ustanova socijalne skrbi vrijedan oko sedam milijuna maraka.

Prva skupina od 40 vozila dodijeljena je krajnjim korisnicima u listopadu prošle godine. Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine cjelokupan proces primopredaje vozila centrima za socijalni rad završio je prošli tjedan. Krajnji korisnici će o korištenju vozila i njihovom učinku na poboljšanju socijalne skrbi godišnje izvještavati donatora, piše Tomislavcity.

”Ovo je jedna u nizu donacija Vlade Japana našoj zemlji, imamo nekoliko projekata u području obrazovanja, zdravstva i drugih područja vezanih uz osnovne potrebe građana, a posebice smo zahvalni za brigu koju je japanska vlada kroz ovaj grant ispoljila za najugroženije kategorije stanovništva naše zemlje. Vozila iz ove donacije namijenjena su isključivo javnim ustanovama u sustavu socijalne skrbi u Bosni i Hercegovini čija je djelatnost neposredno usmjerena na pružanje različitih vidova pomoći najugroženijim grupacijama građana. Donacija je usmjerena na ustanove iz oba entiteta i Brčko distrikta BiH, a prioriteti su utvrđeni od strane nadležnih ministarstava za područja socijalne skrbi u Bosni i Hercegovini”, rekao je ministar Osmanović.

Japanski veleposlanik u BiH Kazuya Ogawa posebice je naglasio vrijednost donacije u ekološkom smislu jer donirana vozila odgovaraju najvišim ekološkim standardima, pa će kao takva doprinijeti  zaštiti životne sredine.

Uprava i djelatnici Staračkog doma Tomislavgrad zahvaljuju Vladi Japana, Ministarstvu civilnih poslova Bosne i Hercegovine za uspješno provođenje projekta kao i Centru za socijalnu skrb Tomislavgrad (ravnatelju Iliji Krišti) i Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije koji su kandidirali Starački dom Tomislavgrad na ovaj projekt kojim je našoj ustanovi donirano jedno vozilo.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 12:42