StoryEditor

NOVI PAZAR Tisuće ljudi na ulicama dočekalo Erdogana

Piše D  /  11.10.2017., 02:10h

Erdogan je nakon jučerašnje posjete glavnom gradu Srbije, drugi dan svog boravka u Srbiji iskoristio za posjetu Novom Pazaru. U pratnji Erdogana u Novi Pazar je doputovao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dolazak Erdogana izazvao je oduševljenje među brojnim građanima okupljenim u centru Novog Pazara, a Erdogan ih je po dolasku i pozdravio.

Povodom dolaska turskog predsjednika, u Novom Pazaru vlada blagdanska atmosera. Okupljeni građani nose državne zastave Turske i Srbije, kao i zastavu turske Stranke pravde i razvoja (AK Parti), čiji je Erdogan i predsjednik. Preko puta zgrade Uprave grada Novog Pazara istaknut je i veliki transparent “Vučić - Erdogan”.

Erdogan i Vučić su se u Gradskoj upravi sastali sa gradonačelnicima i načelnicima općina Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš i Priboj, a potom su potpisana i četiri sporazuma između srbijanskih općina i organizacija ispred Republike Turske, u vezi sa izgradnjom ili restauracijom više objekata. Sastanku su nazočili brojni ministri iz Turske i Srbije.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 08:59