StoryEditor

NK Osijek konačno otkrio izgled budućeg stadiona

Piše D  /  19.04.2018., 02:04h

Dan nakon velike pobjede protiv Dinama na Maksimiru (0:1), Osječanima stiže nova lijepa vijest. Klub je konačno objavio cijelu sliku novog stadiona nakon što je posljednjih dana djelomičnim objavama budio znatiželju svojih navijača, prenosi Index.hr.

 

 Novi vlasnici kluba, predsjednik Ivan Meštrović i investitori iz Mađarske, nedavno su najavili izgradnju novog stadiona kakav je u HNL-u dosad bio nezamisliv. 

Kapacitet bi trebao biti veći od 10.000 kompletno natkrivenih mjesta. Bit će to prvi kompletno natkriveni nogometni stadion u Hrvatskoj. Imat će i dosad neviđeni komfor na ovim prostorima - utakmice će se moći pratiti i iz kreveta, saune ili jacuzzija koji će biti u sklopu stadiona. 

"Mi ćemo u kamp i novi stadion uložiti 35 do 40 milijuna eura", najavio je nedavno predsjednik Osijeka Ivan Meštrović dodavši:  

"Osobno sudjelujem u nastanku stadiona, bit ću potpisan i kao njegov koautor. Zbog naše socijalne osjetljivosti ne napuštamo ni Gradski vrt. Na njemu će, nadamo se uskoro drugoligaške utakmice, igrati naša B momčad. Kapacitet novoga objekta će biti 12 tisuća mjesta, što je po našoj procjeni optimalna brojka. Računam da ćemo imati prosječnu posjećenost sedam-osam tisuća gledatelja u odnosu na sadašnjih tri do tri i pol tisuće. Naime, naša će nova nogometna arena biti mjesto i za druženja, s ugostiteljskim, kulturnim i drugim sadržajima gdje će gledatelji doći prije samoga susreta i neće se odmah razići po njegovom svršetku. Graditi stadion od 20.000 mjesta za dvije ili tri europske utakmice godišnje bilo bi deplasirano. Mislim da je 12 000 sasvim dovoljno i u smislu bolje atmosfere na stadionu i navijanja, što bi se na većim tribinama razvodnilo."

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 02:55