StoryEditor

​Neuništiva Martina Hingis ponovno na vrhu ljestvice

Piše D  /  26.09.2017., 05:09h

Švicarska 36-godišnja legendarna tenisačica kao da je neuništiva. Potvrdio je to i ovogodišnji US Open na kojem je osvojila dvostruku titulu i s najviše se trofeja od svih sudionika vratila iz New Yorka.

Hingis je u mješovitim parovima do titule stigla zajedno s Jamiejem Murrayjom, dok je u ženskim parovima trijumfirala s Chan Yung-jan iz kineskog Taipeija, nakon što su u finalu svladale Hradecku i Siniakovu 6-3, 6-2.

Taj se trijumf pokazao iznimno značajan, jer se zahvaljujući posrtaju rivakli u Wuhanu ovog tjedna vratila na prvo mjesto WTA ljestvice u konkurenciji parova bez obzira na ishod kineskog turnira, prenosi Tportal.

Hingis će tako 68. tjedan u karijeri provesti kao prva tenisačica svijeta u konkurenciji parova. Posljednji put na vrhu je bila u kolovozu 2016. godine, a nama je najdraža njezina titula na Australian Openu zajedno s Mirjanom Lučić, davne 1998. godine.

Podsjetimo, Martina je također imala veliku karijeru u pojedinačnoj konkurenciji devedesetih godina. Osvojila je pet Grand Slam turnira, bila najmlađa prva igračica svijeta u povijesti, no ozljede legamenata na oba gležnja doveli su do povlačenja 2002. godine, a 11 godina kasnije uspješno se vratila, no više ne igra u ‘singlu‘...

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 05:41