StoryEditor

Nastavlja se suđenje Davidu Komšiću, što će kazati svjedoci obrane?

Piše D  /  15.02.2018., 08:02h

Još od noći brutalnog ubojstva, u veljači prošle godine, javnost pozorno prati ovaj slučaj. Na početku suđenja, prije 15-ak danas, svjedočila je rodbina osumnjičenog i ubijene kao i njihovi prijatelji. 

Jučer su, pak, svjedočile djelatnice Centra za socijalnu skrb, koji je po mjestu stanovanja bio nadležan za Kristinu Krupljan i Davida Komšića, s obzirom na to da su gotovo cijelo vrijeme trajanja turbulentne veze bili maloljetni.

Njihovo svjedočenje, baš kao i svjedočenje rodbine i prijatelja, izazvalo je jako puno reakcija u javnosti.

Defektologinja Felicita Murković u svjedočenju je rekla da je pisala izvješće o socijalnim i obiteljskim prilikama Davida Komšića po nalogu suda. To je izvješće napisano tijekom sudskog procesa zbog prijetnji Komšića Kristini, u kojem je ona na kraju povukla svoj iskaz.

"Odustala je od svjedočenja uz obrazloženje da je u izvanbračnoj vezi s Komšićem, da je trudna i da će se vjenčati nakon punoljetnosti", rekla je defektologinja.
 

Defektologinja: Trebalo bi mu suditi kao maloljetniku

Dodala je da bi se ubojici trebalo suditi po Zakonu o sudovima za mladež, što bi zapravo značilo da bi se Komšiću sudilo kao maloljetniku, iako je u vrijeme ubojstva imao 19 godina.

"Tu se ne radi samo o generalnoj prevenciji već i o optuženikovoj rehabilitaciji. David Komšić je bio patološki vezan za jednu osobu, te je bio ovisan o roditeljima, što je znak emotivne i socijalne nezrelosti”, rekla je Murković.

Ona, kako je sama potvrdila u svjedočenju, s Komšićem uopće nije vodila razgovor o ubojstvu, nego samo o prijašnjim kaznenim djelima.

“Smatrala sam da sam imala dovoljan uvid u njegovu osobnost, i nisam imala potrebu s njim razgovarati o ovom posljednjem kaznenom djelu. Zaključila sam da se obitelj adekvatno brinula o njegovom odgoju i odrastanju", naglasila je defektologinja tijekom jučerašnjeg svjedočenja.

Podsjetimo kratko, Davida Komšića tereti se za brutalno ubojstvo trudne Kristine koju je nožem izbo 88 puta. Obrana ne poriče da je David Krupljan izbo trudnu Kristinu. No ako se dokaže optužnica prema kojoj ga se tereti za bezobzirnu osvetu, a zbog brutalnosti ubojstva te prijašnjih napada ubojice na Kristinu (jedan od trojice prijatelja potvrdio je da ju je David napao razbivši joj retrovizor i staklo na autu, a Komšićevi roditelji su potvrdili da joj je jednom prilikom oduzeo sat i mobitel te da joj je slao prijeteće poruke), prijeti mu maksimalna kazna od 40 godina zatvora. Tu kaznu obrana pokušava značajno smanjiti.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 05:48