StoryEditor

Nastavak aranžmana s MMF-om moguć nakon ispunjavanja postavljenih uvjeta

Piše D  /  09.11.2017., 04:11h

Na temelju članka IV. Statuta Međunarodnog monetarnog fonda, MMF održava, obično svake druge godine, bilateralne razgovore sa zemljama članicama Fonda. Cilj Misije je sagledati širu sliku o ekonomskim pitanjima, gospodarskim kretanjima i gospodarskim politikama u srednjoročnom razdoblju.

Mogućnost nastavka aranžmana s MMF-om ovisi o ostvarenom napretku u okviru Proširenog aranžmana i ispunjavanju prethodnih mjera iz Pisma namjere, prenosi Fena.

Milićević je izvijestila članove misije o upućivanju u parlamentarnu proceduru prijedloga rebalansa Proračuna za 2017. godinu i nacrta Proračuna za 2018. godinu naglasivši kako se, prilikom izrade Proračuna za narednu godinu vodilo računa o smanjenju tekućih rashoda kako bi se stvorio prostor da se dio sredstava usmjeri u razvojne infrastrukturne projekte.

Predstavnici MMF-a su pohvalili do sada provedene reforme u Federaciji Bosne i Hercegovine osobito u vidu usvojenih zakona te su izrazili podršku na provođenju daljnjih reformi.

Na današnjem sastanku, pored predstavnika MMF-a iz Washingtona, nazočio je i Francisco Parodi, rezidentni predstavnik MMF-a u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Federalnog ministarstva financija.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 01:58