StoryEditor

Nakon tučnjave i odmjeravanja snage, usmrtio vršnjaka nožem

Piše D  /  11.12.2017., 09:12h

N. S. (17) iz Pančeva uhićen je zbog sumnje kako je u zakazanoj tučnjavi nožem ubio Ivana Adamova (16). Ubojstvo, koje je potreslo cijelo Pančevo, dogodilo se u četvrtak oko 20 sati u naselju Misa, preko puta Sportskog centra “Mladost”, gdje su se mladići navodno dogovorili naći i riješiti problem koji su imali.

Inače, osumnjičeni N. S. živi na oko 50 metara od mjesta gdje je usmrtio Adamova. - Oni su se telefonom dogovorili gdje će se naći kako bi riješili sukob koji traje oko mjesec dana. Navodno je tada N. S. posudio novac Ivanu uz kamatu, ali mu Adamov nije vraćao dug. N. S. je došao s jednim prijateljem, a Adamov s njih nekoliko.

Njih dvojica su stala jedan naspram drugog, dok su svi drugi gledali. Ubrzo je N. S. izvadio nož i ubo Adamova u lijevu stranu ispod pazuha, izravno u srce. Ubodeni mladić je pokušao pobjeći, ali je nakon nekoliko metara pao i preminuo.

Majka ubijenog dječaka drhtavim glasom i sa suzama u očima kaže kako je sukob postojao i ranije. Naime, na društvenoj mreži, svađa je počela naizgled bezazlenom prepirkom tko je jači, a tko kukavica.

Nekoliko puta su zakazivali tučnjavu, ali su je i otkazivali. Posljednji dogovor je bio da se dječaci sastanu kada Ivan završi sa školom. - Došli su u grupicama. N. S. s trojicom vršnjaka, Ivan s dvojicom.

Tukli su se jedan na jedan. Ivan je dva puta udario N. S., nakon čega je N. S. potegao nož i ubo Ivana. Dječak je na mjestu ostao mrtav - priča izvor. Kada je mladić izdahnuo, svi su se razbježali. Pokraj mrtvog prijatelja ostao je jedan dječak i on je pozvao hitnu pomoć. - Čuli smo se posljednji put u četvrtak u 19.15. Rekao mi je da je u školi, a ja sam ga zamolila da mi kupi cigarete i dođe kući.

Poslije toga sam ga ponovno zvala, slala poruke, ali nije mi se javio - priča Daniela, trudeći se ostati prisebna. Kako objašnjava, ni pomislila nije da će joj nešto poslije 21 sat na vrata doći Ivanov prijatelj i priopćiti tragičnu vijest. - Tada je na vrata došao dječak koji nam je rekao da se dogodilo nešto strašno. Ubrzo je došla i majka dječaka koji je bio tu kada je moj Ivan ubijen i ispričala nam je što se događalo. Ne znamo zašto su se potukli, ali pretpostavljamo da je razlog odmjeravanje snaga. Ubijen je zbog toga. Čula sam i da je netko na Instagramu napisao da je moj sin dugovao N. S. neki novac.

Ne vjerujem u to jer Ivan je imao svoj džeparac. Zarađivao je za njega. Pomagao nam je oko kuće, hranio stoku. Svako jutro nosio je robu na tržnicu kako bi prodavao s nama i zaradio, a poslije je išao u školu.

Dijete za primjer, svi će vam to reći - brišući suze priča dječakova majka, dok otac šuteći sluša. Danieli je posljednje trenutke života njezina starijeg sina prepričala majka dječaka koji je promatrao tučnjavu. - Našli su se poslije škole. Kada je N. S. ubo Ivana, nitko toga nije bio svjestan. Mislili su da ga je samo udario. Ivan je pao na koljena i rekao: “Pada mi mrak na oči. Ništa ne vidim”, a onda je izdahnuo.

Svi su se razbježali, njegov ubojica je odmah pobjegao. Samo jedan dječak, Ivanov prijatelj, ostao je tu pokušavajući pomoći mu. Ni hitnu pomoć nisu odmah zvali. Ostavili su mi sina na ulici. Nadam se da će njegov ubojica i svi oni koji su bili tu kada je on ubijao moje dijete dobiti što su zaslužili - tužno je zaključila majka. N. S. (17) bio je učenik Elektrotehničke škole u Pančevu, ali je dvije godine zaredom pao razred pa je izgubio pravo na redovito školovanje.

Kako se neslužbeno doznaje, protiv njega je podignuta kaznena prijava zbog teške krađe. Ubijeni Ivan bio je učenik druge godine strojarske škole, a protiv njega je bila podignuta prekršajna prijava zbog remećenja javnog reda i mira.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 08:11