StoryEditor

Najsuvremeniji centar u BiH i regiji

Piše D  /  08.12.2017., 10:12h

Smještaj i hrana

Zahvaljujući Upravi Studentskog centra, na čelu s ravnateljem Draganom Mikulićem, veliku rekonstrukciju Centar doživljava 2008. godine, nakon čega postaje najsuvremeniji centar u Bosni i Hercegovini i regiji. Sredstva za obnovu smještajnih kapaciteta Centra omogućila je Vlada Republike Hrvatske.

Smještajni kapacitet Studentskog centra Mostar je 187 soba (oko 500 ležajeva), od toga pet soba za profesore mostarskog Sveučilišta te za sveučilišne razmjene studenata. Centar nudi besplatni internetski i kabelski priključak, kao i grijanje te toplu vodu 24 sata dnevno. U restoranu Studentskog centra studentima su omogućena tri obroka - doručak, ručak i večera, a dnevno se pripremi i do 2000 objeda za stanare studente. Studentski centar Sveučilišta u Mostar ustanova je koja studentima Sveučilišta u Mostaru, uz usluge smještaja i prehrane, organizira kulturne, sportske i rekreacijske aktivnosti, radi kao medijator u zapošljavanju studenata, obavlja odgojno-obrazovni rad sa studentima, organizira kulturno-zabavne večeri te obavlja ostale djelatnosti vezane uz poboljšavanje studentskog standarda, a odnedavno je dobio i prelijepu fontanu s otvorenim amfiteatrom.

Centar također raspolaže s dva multimedijalna centra, fitness klubom, teretanom, dvjema čitaonicama, studentskim caffe barom, praonicom rublja, kopirnicom, čitaonicama i dnevnim boravkom, a nudi i tečajeve stranih jezika (engleskog, španjolskog i njemačkog) za sve zainteresirane učenike, studente i građane. Također kao medijator u zapošljavanju, u sklopu Studentskog centra Mostar nalazi se i Studentski servis Sveučilišta u Mostaru koji već dugi niz godina studentima nudi svoje usluge posredovanja prilikom privremenog zapošljavanja.

Studentski centar Mostar je, na inicijativu ravnatelja Dragana Mikulića, osnovao i Sportsku udrugu studenata 2012. godine, u sklopu koje djeluju prvoligaši u bh. ligama - Košarkaški klub Student Mostar (SKK Student Mostar) i Odbojkaški klub Mostar (SOK Mostar). Uz njih, u sklopu Centra djeluju Kickboxing klub Eagles i malonogometni klub Student koji je sudionik svih regionalnih liga, prenosi Večernji.ba

Brojne aktivnosti

Portal Pogled.ba također djeluje u sklopu Studentskog centra, a osnovan je u svibnju 2010. godine i od tada do danas stekao je veliki broj poklonika i čitatelja. Bitno je napomenuti kako je Studentski centar Mostar i među prvim institucijama u BiH koje su zaposlile osobu s Downovim sindromom. Studentski centar Mostar dogovorio je međunarodnu suradnju sa Studentskim centrom Sveučilišta u Zagrebu u obliku modernizacije i podizanja studentskog standarda i života.

Studentski centar Mostar najtraženiji je u Bosni i Hercegovini, u ovoj godini zabilježen je rekordan broj prijava na natječaj za smještaj. Kako bi se postalo stanarom Studentskoga centra Mostar, potrebno je biti redoviti student/studentica Sveučilišta u Mostaru, živjeti minimalno 20 kilometara od Mostara, dostaviti natječajem propisanu dokumentaciju te zadovoljiti uvjete natječaja. Cijena smještaja, uz participaciju županija, iznosi 156 konvertibilnih maraka (80 eura) po studentu.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 14:56