StoryEditor

NAČELNIK SREBRENICE O PRESUDI: Taj sud je formiran da bi sudio Srbima, Mladić je legenda

Piše D  /  22.11.2017., 03:11h

"Izricanjem kazne doživotnog zatvora nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću, Haški sud je potvrdio da je formiran da osudi Srbe jer uskoro prestaje s radom", izjavio je Srni načelnik općine Srebrenica Mladen Grujičić.

Grujičić je naveo da "presuda Mladiću nije iznenađujuća, jer je srpskom narodu poznat dosadašnji rad haških tužitelja i sudaca i njihov odnos prema srpskim optuženicima". 

On je istaknuo da "su haške presude stvorile negativnu sliku o Srebrenici, predstavljajući je kao mjesto koje nije za življenje, što je dovelo do iseljavanja stanovništva i srpske i bošnjačke nacionalnosti iz ovog mjesta".

"Mladić će ostati upamćen u povijesti i ova presuda je još više učvrstila mit o njemu u srpskom narodu, koji mu je zahvalan što ga je spasio od progona i istrebljenja s ovog prostora", rekao je Grujičić.

On je istaknuo da su sudovi dužni dati odgovore na ovo pitanje i procesuirati počinitelje zločina nad Srbima.

"Bez obzira na ovu i ostale presude, mi nastavljamo s radom i stvaranjem preduvjeta i ambijenta za otvaranje novih radnih mjesta, povećanje broja zaposlenih, rast životnog standarda stanovnika ove općine", poručio je Grujičić.

Prema njegovim riječima, na taj način će nastojati zaustaviti iseljavanje ljudi i stvoriti uvjete za povratak onih koji su otišli iz ove općine.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 05:45