StoryEditor

Mostar: Edukacija učenika OŠ "Ivan Gundulić" o važnosti zdrave prehrane

Piše D  /  29.07.2021., 21:08h

U Osnovnoj školi "Ivan Gundulić" u Mostaru održana je edukacija za učenike o zdravoj prehrani. Velik broj projekata i aktivnosti u kojima učenici te škole imaju mogućnosti sudjelovati usmjereni su prema prehrambenim navikama, prenosi Fena.

U suradnji s roditeljima i zdravstvenim ustanovama, u ovoj se školi organiziraju razna predavanja za djecu a cilj je ukazati na važnost zdrave prehrane.

Ravnateljica škole Marija Jurčić istakla je da je veliki broj projektnih aktivnosti usmjeren na usvajanje zdravih prehrambenih navika učenika.

- Znamo svi da usvajanjem zdravih prehrambenih navika u najranijoj dobi je važno za cijeli život. Veliku pozornost posvećujemo i tjelovježbi, tako da je naša škola već sedam godina najuspješnija u svim sportskim natjecanjima na razini Grada Mostara ali i šire i svake godine imamo najuspješnijeg učenika sportaša grada, učenicu a i naš nastavnik Amar Macić je najuspješniji nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture na razini Grada – rekla je Jurčić.

Apelirala je na širu društvenu zajednicu i Grad Mostar da im zbog postignutih rezultata pomognu u obnavljanju školskog igrališta koje je, kako je kazala, u očajnom stanju.

Nutricionistica Amela Ivković Rajli smatra kako djeca žive poprilično nezdravim životom a jedan od bitnih načina kako da se to promijeni je kroz edukaciju u školama.

- Dakle krenimo s obrazovanjem naše djece. Koliko je bitno djecu naučiti pisati i čitati jednako je bitno naučiti ih zdravim navikama kako se zdravo hraniti i kako izbjegavati onu koja nije zdrava. Napravit ćemo procjenu kako se djeca hrane na osnovu toga voljeli bismo posjetiti  istu školu na nekoliko mjeseci i vidimo koliko su se njihove navike promijenile - pojasnila je.

Radionice su do sada održane u Foči i Goraždu.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 15:43