StoryEditor

Migranti vraćeni prema Sarajevu; Mektić prijeti uhićenjima i spominje raspad države

Piše D  /  18.05.2018., 12:05h

Kako je javila reporterke N1 televizije, cijeli konvoj je vraćen na područje Sarajeva.

"Nalazim se na terenu s migrantima, uz neposrednu granicu sa HNŽ. Informacije koje smo dobili od volontera kažu da je cijeli konvoj vraćen iz HNŽ na područje ŽS. Autobusi su parkirani u neposrednoj blizini tunela. Neki do migranata su bili u panici. Razgovarala sam s njima, kazali su kako je došla policija, volonteri kažu da su uplašeni. Neki su od straha pokušali bježati. Među migrantima ima svih generacija, uzrasta, obitelji", izvijestila je reporterka N1.

Zdravstveni problemi

Navela je da se među migrantima nalaze i osobe koje imaju zdravstvenih problema.

"Jedna osoba ima srčanih problema, ali tu je i jedna trudnica. Očekivali su da će stići na odredište i nije im jasno što se događa. Rekli su da imaju mnogo problema, da su gladni, žedni i da su imali samo jedan sendvič", donosi N1.

Mektić prijeti uhićenjima

"Naredio sam SIPA-i da odmah obavijesti Tužiteljstvo da su službenici Službe za odnose sa strancima, i drugi službenici, presretnuti od specijalne policije MUP-a HNŽ koja je pod prijetnjom oružja tražila od njih da se vrate nazad. Rekao sam da pod hitno mora reagirati Tužiteljstvo i da se uhiti onaj koji je spriječio da državne institucije da rad svoj posao", kazao je ministar sigurnosti BiH za N1.

Država se raspala

"Ako se država raspala neka se kaže da se raspala, ja i to poštujem. Neka se kaže tko je razvalio sustav. Ovo je prekršilo svaku mjeru i ovo je definitivno pokazalo svo lice naše politike i naših političar koji rade direktno protiv Ustava naše države, razvaljuju ovu državu i pate naš narod. Ovaj narod je jadan i bjedan i ako budu nastavili ovakvi političari mi nemamo nikakvu budućnost", poručio je on.

Dnevnik.ba

 

 

19. travanj 2024 21:49