StoryEditor

Migranti na širokobriješkom kolodvoru, vratili se u Sarajevo

Piše D  /  26.04.2018., 09:04h

No, za Bljesak.info je iz Granične policije BiH potvrđeno kako nije riječ o skupini migranata zatečenima kod krijumčara u spomenutim akcijama te da je riječ o stranim državljanima koji su kod sebe imali potvrde o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil.

- Policijski službenici Jedinice granične policije Gorica u utorak 24. travnja 2018. godine, na području Posušja, u skladu s nadležnostima Granične policije BiH, kontrolirali su devet državljana Afganistana koji su kod sebe imali potvrde o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil, koje je izdao Terenski ured Istočno Sarajevo Službe za poslove sa strancima BiH. Među njima je bilo žena i maloljetnika.

Riječ je o osobama koje imaju slobodu kretanja u BiH u ograničenom razdoblju - izjavila je za Bljesak.info Sanela Dujković, glasnogovornica Granične policije BiH. Kako doznaje Bljesak.info, djelatnici kolodvora migrantima su donijeli hranu i piće dok su čekali autobus za Mostar, gdje su zatim presjeli za Sarajevo.

O nazočnosti stranih državljana na Autobusnom kolodvoru u Širokom Brijegu bila je upoznata i policija, no potvrđeno je kako nije postupala prema skupini Afganistanaca. 

Dnevnik.ba

 

17. travanj 2024 01:03