StoryEditor

MEKTIĆ OPTUŽIO VEČERNJI za laž, oni ga pokopali objavom snimke

Piše D  /  10.02.2018., 03:02h

Večernji list je objavio da je Mektić izjavio:

"Pogledajmo u Njemačkoj, opet se njemački parlament neki dan izvinio za holokaust. Mi Srbi moramo proći tu katarzu i priznati genocid. Niko ne može zločine, poput onih u Srebrenici, raditi u moje ime. To su radili bolesni umovi i te osobe treba procesuirati", mišljenja je Mektić". 

Nakon što su neki mediji prenijeli ovu izjavu, Mektić je demantirao  pisanja "Večernjeg lista", kazavši: "Apsolutno nisam tako komentirao to pitanje vezano za Srebrenicu i u potpunosti ga odbacujem i demantiram. O zločinu u Srebrenici govorio sam u kontekstu izjave Milorada Dodika i to je djelomično navedeno u intervjuu, kad sam rekao da je dvije tisuće i neke godine (op.a 2012.) Dodik javno na televiziji rekao da mu je `potpuno jasno i da je nedvosmisleno da je u Srebrenici počinjen genocid`", izjavio je Mektić novinarima u Sarajevu.

Ipak, redakcija Večernjeg lista odlučila je objaviti audio snimku u dijelu u kojem ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić odgovara na pitanje o genocidu u Srebrenici, kako bi se potvrdila autentičnost izjave ministra sigurnosti Dragana Mektića nakon što je odbacio pisanje Večernjeg lista u Obzoru 10. veljače kako je u intervjuu rekao da “Srbi moraju da prođu katarzu i priznaju genocid u Srebrenici”, precizirajući da se u Srebrenici dogodio stravičan zločin. Cijelu snimku možete poslušati OVDJE.

I.Crnjac / Dnevnik.ba

04. svibanj 2024 23:09