StoryEditor

Mektić izjavio da je Dragan Čović protjerao Srbe iz Hrvatske i Hercegovine

Piše D  /  30.07.2021., 02:24h

Nakon sastanka predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića oglasio se i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, koji je kazao da ima poruku za Dragana Čovića.

"Gledao sam sastanak Dodika i Čovića u kojem je Čović rekao da hrvatski ministri u Vijeću ministara neće dozvoliti nijedan zakon koji je na štetu srpskog naroda. Poručujem Draganu Čoviću neka se ne petlja u interese srpskog naroda. On je zaštitu interesa srpskog naroda pokazao i na način kako se odnosi prema zločinima nad Srbima u Hrvatskoj i prema zločinima nad Srbima u Hercegovini, da bukvalno ne postoje. Nakon što je istrijebio Srbe u Hercegovini ne treba da štiti interese srpskog naroda. Ako on i Dodik imaju neke međusobne interese da štite, to mogu biti interesi oko kriminala neka to rade, ali će i to doći na red jednog dana", rekao je Mektić.

S obzirom na težinu optužbe, očekivati je političke ili pravne posljedice ove izjave. Ili će Dragan Čović odgovarati zbog progona Srba iz Hrvatske, ili će Dragan Mektić biti smijenjen. Ono što bi bilo očekivano od zastupnika HDZ-a u Parlamentu BiH jeste da traže smjenu, ili barem objašnjenje od ministra. 

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 07:45