StoryEditor

Mektić: Dirnuo sam u osinje gnijezdo, ali me nisu uplašili

Piše D  /  29.07.2021., 23:52h

Znam, dirnuo sam u osinje gnijezdo i u velike interese i sad se to pokušava vratiti na takav način. Nisam ja tu važan apsolutno nego da pokažemo da je država jača od mafije, rekao je Dragan Mektić, ministar sigurnosti u Vijeću ministara BiH.

Na ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića sprema se atentat, informacija je koju su jučer doznali mediji, a koju je policijskim agencijama poslala Obavještajno sigurnosna agencija (OSA) BiH prije desetak dana.

OSA BiH uputila je depešu svim policijskim agencijama u kojoj je navedeno da se priprema atentat na ministra sigurnosti BiH – Dragana Mektića. Prema saznanjima obavještajaca, kriminalne grupacije sa područja BiH i zemalja iz okruženja pripremaju ubojstvo ministra.

Iz policijskih agencija jučer su u više navrata potvrdili kako se ne radi o bezazlenoj priči, već o ozbiljnim saznanjima.

Upravo zbog ozbiljnosti situacije Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH, Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), MUP RS, Federalne uprave policije i drugi već početkom ovoga tjedna poduzele su određene mjere zbog bolje zaštite Mektića. Mediji su jučer dobili informacije kako OSA posjeduje pouzdane informacije, zasnovane na najmanje tri izvora, da kriminalne grupacije sa područja BiH i zemalja iz okruženja pripremaju ubojstvo ministra sigurnosti. Žurnal piše kako OSA ima saznanja da se u podzemlju već traži osoba koja bi pripremila i izvršila atentat.

Iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH su potvrdili kako raspolažu s određenim informacijama o mogućoj ugroženosti Mektića. Navode da su poduzeli više različitih mjera i aktivnosti na zaštiti ministra.

„O sadržaju prijetnji i mjerama koje se poduzimaju ne možemo govoriti s obzirom na to da se radi o operativnim podacima“, rečeno je iz ove institucije.

Ministar Mektić kaže kako ga nije strah, ali da prijetnje doživljava ozbiljno. Tvrdi kako ima povjerenje u domaće službe, ali da mu nije svejedno zbog cijelog slučaja.

Mektić pretpostavlja da su prijetnje kojim je izložen rezultat njegovog otvorenog govora o kriminalu u BiH.

„Ja privatno nemam ni sa kim nikakav problem. Sve što može biti jedino se može vezati za posao i način na koji ga radim“, kazao je Mektić. U svom maniru kazao je da ga neće zaplašiti te kako će “dodati još gasa”.

„Znam, dirnuo sam u osinje gnijezdo i u velike interese i sad se to pokušava vratiti na takav način. Nisam ja tu važan apsolutno nego da pokažemo da je država jača od mafije. Nisam uplašen, ali će mi to dati dozu dodatnog opreza“, rekao je na kraju Mektić.

Podsjetimo kako Mektić od preuzimanja dužnosti ima sukob sa pravosudnim institucijama u BiH koje optužuje za nerad i puštanje kriminalaca. Prije nekoliko dana javno je kazao kako je mafija u BiH jača od države, ali i optužio bh. tužitelje da su krivi jer su propali brojni predmeti među kojima predmet “Pandora”.Iako su uvijek na njegovoj meti, iz Tužiteljstva BiH su jučer priopćili kako su formirali predmet na osnovu informacija iz OSA-e o pripremi atentata na ministra Mektića. 

Dnevnik.ba 

17. travanj 2024 02:04