StoryEditor

Međugorje: Papin izaslanik služio misu na hrvatskom jeziku

Piše D  /  29.07.2021., 18:47h

Posebni papin izaslanik za Međugorje mnsg. Henryk Hoser služio je sinoć misu u crkvi svetog Jakova u Međugorju prenosi HRT. Služeći je na hrvatskom jeziku, praktički je otvorio vrata priznanju međugorskog fenomena i štovanja Kraljice mira, kako se naziva Gospa u Međugorju, rekavši da hodočasnike koji ondje dolaze želi ohrabriti da šire mir i obraćenja cijelim svijetom.

"Najveće čudo Međugorja su ispovijedi. Sakrament praštanja i milosrđa. To je sakrament uskrsnuća", istaknuo je poljski nadbiskup i upozorio na krizu ispovijedi u zemljama zapada. "Blaženu Djevicu Mariju zovemo, napose ovdje - Kraljica mira. Ona je posvuda i posvuda je dopušteno nju častiti. Mi joj zahvaljujemo zbog njezine stalne prisutnosti kod svakoga od nas", rekao je Hoser.

Papin izaslanik pozvao je vjernike i hodočasnike iz Međugorja da pronose mir cijelim svijetom. "Želim vas ohrabriti i potaknuti u svojstvu posebnog papinskog izaslanika da širite cijelim svijetom mir putem obraćenja srca. Dolazi do sukoba u obiteljima, društvima i zemljama i treba nam nebeska intervencija. A nazočnost Blažene Djevice Marije, to je  jedna od tih intervencija. To je Božja inicijativa", dodao je.

Mnsg. Hoser u srijedu će u Međugorju održati konferenciju za novinare.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 22:06