StoryEditor

Mateo Kovačić: Puno mi znači što mi Zidane vjeruje, borit ću se za svoje mjesto

Piše D  /  21.03.2018., 07:03h

Igrači Zlatka Dalića tek su odradili prve treninge na američkom tlu, a najavio je da će priliku dati i onima koji su do sada imali manju minutažu. 

Mateo Kovačić, koji u Real Madridu solidno odrađuje posao prve Modrićeve zamjene, u reprezentaciji je igrao puno veću ulogu, naročito kod bivšeg izbornika Ante Čačića. Iako ima samo 23 godine, već ima bogato iskustvo i gotovo 200 utakmica u dvije od četiri najjače lige svijeta. Ove sezone za Real je igrao u 25 utakmica i skupio 3 asistencije. 

Kovačić je u SAD stigao dobro raspoložen nakon dobrih igara za Real u posljednje vrijeme.  

"Lijepo je opet vidjeti suigrače, pogotovo zato što sam bio duže izvan stroja zbog ozljede. Mnogo mi znači što mi klupski trener vjeruje te sam spreman za sve izazove, sve je bolje čim više igram. Real Madrid je velik klub, okružen sam sjajnim igračima i teško je doći do minutaže, no voljan sam boriti se za svoje mjesto unatoč oštroj konkurenciji", rekao je.

Kovačić se mora nametnuti i izborniku jer konkurencija je u veznom redu Hrvatske jača nego na ostalim pozicijama.

"Imamo odličnu momčad u svim linijama. Dobro se pripremamo za dvije teške utakmice koje nas čekaju, dobro će nam doći uoči onoga što nas čeka na turniru u Rusiji. Normalno je pripremati se protiv teških suparnika, to nas ionako očekuje na Svjetskom prvenstvu", kaže Kovačić.

Hrvatska na SP-u u Rusiji igra u skupini s Nigerijom, Argentinom i Islandom.

"Skupina nam je jako teška, svi se slažu da je to jedna od najjačih na Svjetskom prvenstvu, ali mi smo kvalitetni - kao i naši suparnici - to će biti sjajne utakmice", uvjeren je Kovačić, piše Index.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 02:20