StoryEditor

Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach osvojili prvu zajedničku ATP titulu

Piše D  /  22.10.2017., 04:10h

Hrvatski tenisač Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach osvojili su ATP turniru u Stockholmu te tako stigli do prvog zajedničkog ATP naslova.

U finalu slavili su protiv drugih nositelja Qureshija i Rojera 3:6, 7:6(6), 10-4.

Prvi set je odlučen breakom u osmom gemu, a u drugom hrvatsko-austrijska kombinacija spasila je jednu meč loptu u tie-breaku i odmah iskoristila prvu set loptu za 8-6. Odlučujući produženi tie-break trećeg seta uvjerljivo je otišao na stranu prvih nositelja, prenosi HRT.

Paviću i Marachu je ovo bilo četvrto zajedničko finale. Nakon što su poraženi u finalima turnira u Stuttgartu, Antalyji i Wimbledonu, konačno su dočekali prvi zajednički trijumf. Našem je tenisaču to bilo 21. finale u karijeri i osmi trofej, dok je Austrijanac u 38. finalu došao do 17. naslova.

Ovim trijumfom su Pavić i Marach povećali svoje izglede za plasman na završni turnir osam najboljih parova u ovoj sezoni. Prije trijumfa u Stockholmu bili su 10. sa 2670 bodova, 130 manje od Ivana Dodiga i Marcela Granollersa na devetom mjestu.

U pojedinačnom finalu turnira u Stockholmu za naslov će se boriti Bugarin Grigor Dimitrov i Argentinac Juan Martin del Potro.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 00:15