StoryEditor

Malinari se nadaju da cijena otkupa neće biti ispod tri KM

Piše D  /  30.07.2021., 00:29h

Predstavnik tuzlanskih malinara Almir Dedić Feni je kazao da malinare ne očekuje sezona kakvoj su se nadali, zbog mrazeva i niskih temperatura koje su nanijele štete na malinjacima, te da je to jedan od ključnih razloga zašto cijena otkupa ne smije padati.

- Osim toga nisu zanemarivi ni troškovi održavanja i branja - rekao je Dedić.

Istaknuo je da imaju suradnju s resornim županijskim ministrom, a nadaju se da će ostatak sezone biti zasnovan na dogovoru i da će na taj način rješavati probleme.

- Vidjet ćemo kakva će cijena biti, nadamo se da će nam vlasti pomoći, a mi smo spremni na suradnju i s vlastima i s hladnjačarima - dodao je.

Očekuje da će proizvođači s područja Tuzlanske  županije, njih 120 članova Udruženja ‘‘Berry‘‘, proizvesti oko 100 tona maline, što je za 70-ak tona više nego prošle godine. Povećanju proizvodnje doprinijet će znatno veći broj članova, gotovo stotinu više.

Udruženje proizvođača jagodičastog voća Privredne komore Federacije BiH sugeriralo je svojim članovima i drugim otkupljivačima u BiH da objave akontativne cijene maline najkasnije do 1. lipnja s obzirom na to da će uskoro početi berba. 

Pozivaju sve članove i otkupljivače da vode računa o očuvanju sektora jagodičastog voća, te da formiranje konačne cijene maline izvrše u skladu s tržišnim uvjetima.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 22:31