StoryEditor

Magla na području Jablanice, Bugojna, Kiseljaka...

Piše D  /  09.03.2018., 09:03h

Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u višim predjelima. Izdvajaju se putni pravci Jablanica- Prozor-Gornji Vakuf, Bugojno-Kupres-Livno, kao i šire području Kiseljaka, Maglaja i Kladnja, prenosi Fena.

Kolovoz je mjestimično vlažan ili mokar u većem dijelu naše zemlje, a zbog niskih temperatura u planinskim predjelima upozorava se na moguću poledicu. Učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz u usjecima, kao i preko prijevoja. Savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena stanju i uvjetima na putu.

Posjedovanje zimske opreme zakonski je obvezno. Zbog opasnosti od odrona i snježnih lavina usljed otapanja snijega, upozorava se na magistralni put M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. U južnim krajevima prometuje se po pretežito suhom kolovozu.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, promet je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Dnevnik.ba

 

24. travanj 2024 03:37