StoryEditor

Magla i niska naoblaka smanjuju vidljivost na pojedinim cestama

Piše D  /  22.10.2017., 08:10h

MOSTAR
- Zbog radova na izgradnji lokalne ceste Avenija-most Sutina-ul.Maršala Tita, izmjenjen je režim prometa na potezu raskrsnice R-5 (kružni tok) na ukrštenju lokalne ceste Avenija-most Sutina i ulice Maršala Tita (Sjeverni ulaz u grad-Zalik).
- Zbog radova na rekonstrukciji ulice Kralja Tvrtka, izmjenjen je režim prometa na ukrštanju ulice Kralja Tvrtka i Stjepana Radića i ulice Kralja Tvrtka i Kralja Zvonimira.
-Zbog radova na izgradnji kolektora, obustavljen je promet u ulici Maršala Tita od raskršća sa ulicom Braće Brkić do Trga Ivana Krndelja, kao i od Lučkog mosta do parka Alekse Šantića.

 SARAJEVO
- Zbog sanacije klizišta u ulici Hakije Kulenovića privremeno je izmjenjen režim prometa (postojeći dvosmjerni promet se ukida i promet uspostavlja u jednosmjernom režimu). 
- Zbog radova na izgradnji raskrsnice na spoju Vijadukt „Briješće“-ulica Safeta Zajke, promet se na dijelu ulice Safeta Zajke (od spoja sa ulicom Vitkovac u dužini od 350 m) odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila. 
- Zbog izvođenja radova na sanaciji prometa, u ulici Avde Palića, na dijelu od deponije Smiljevići prema Zabrđu, od 08 do 16 sati potpuno je obustavljen promet. Alternativni pravac za vrijeme obustave je Adema Buće-Briješće brdo-Safeta Zajke i obratno.
- Zbog radova na rekonstrukciji/izgradnji Južne longitudinale,na snazi je privremena obustava prometa u ulici Azize Šaćirbegović (od raskrsnice sa ulicom Safeta Hadžića do raskrsnice sa krakom ulice A. Šaćirbegović- Milana Preloga). U ulicama Zvornička i Safeta Hadžića u zoni raskrsnice ulica Zvornička, A. Šaćirbegović, Safeta Hadžića, Triglavska i Put Mladih Muslimana, promet se ograničava na dvije prometne trake, za odvijanje prometa u dva smjera i funkcionalnog odvijanja prometa raskrsnice i protoka vozila iz ulica: Triglavska i Put Mladih Muslimana.
- Zbog izvođenja neophodnih radova izmjenjen je režim prometa u ulicama: Hamdije Kreševljakovića, Maršala Tita, Hrasnička cesta, Mehmed paše Sokolovića, Put Života, Zmaja od Bosne (raskrsnica sa ulicom Hamdije Čemerlića), Omladinska, Muse Ćazima Ćatića, Aleksandra Puškina, Panjina kula i Zvornička.
- Zbog izvođenja neophodnih radova, od 07 do 17 sati, izmjenjen je režim prometa na lokalnom putu Tarčin-Gornja Bioča.

BIHAĆ
- Zbog izgradnje poslovnog objekta na Trgu Maršala Tita, prometuje se jednom trakom.
- Zbog izvođenja neophodnih radova obustavljen je promet u ulici Darivalaca krvi kod raskrsnice sa ulicom Sarajevska, a promet je preusmjeren kroz ulice Muse Ćazima Ćatića i Harmanskom.

JAJCE
Zbog izvođenja sanacionih radova potpuno je obustavljen promet od kružnog toka u ulicu H.V.Hrvatinića.

ZENICA

Zbog radova na izgradnji potpornih zidova u sklopu Projekta sanacije klizišta u naselju Vardište, za promet se zatvara dio ulice Vardište (od broja 30 do broja 58). Pješaci će moći koristi most preko rijeke Kočeve, dok će alternativni put moći koristiti vozila hitnih službi (policija, hitna pomoć, vatrogasci).

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj sužen je kolovoz na GP Stara Gradiška-Bosanska Gradiška, tako da se na ovom prijelazu, tijekom dana,prometuje sporije.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvaja se magistralni put M-17 lokaliteti: Donji Hadžići, Drivuša i Konjic (kod mosta), zatim magistralni put M-5 Donji Vakuf-Turbe (most Komar), kao i regionalni putevi: R-469 Živinice-Međaš, R-445 Semizovac-Visoko i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica. Na mjestima izvođenja radova prometuje se jednom trakom, piše Fena.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 00:53