StoryEditor

Luka Gašić iz Usore dobitnik nagrade na manifestaciji „Poj riči materinske“

Piše D  /  29.07.2021., 17:22h

U Primoštenu (RH), održana je manifestacija "Poj riči materinske" u sklopu koje je bio raspisan natječaj za najbolju pjesmu i likovni rad. Jedan od dobitnika nagrada je i naš Luka Gašić, učenik Osnovne škole Ivana fra Franje Jukića, pod mentorstvom nastavnice Monike Čolić.

 Općinski načelnik u svoje ime i ispred općine Usora upućuje iskrene čestitke Luki i nastavnici Moniki zbog velikog truda i uspjeha u promicanju hrvatskog jezika, škole ali i naše Općine u cijelosti. 

Osnovna škola Primošten organizator je literarno-likovnog natječaja ‘Poj riči materinske’ na koji je pristiglo više od 400 radova učenika osnovnih škola iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Vojvodine. Završni program je održan 17. ožujka s početkom u 11 sati, u tjednu kada se obilježavaju Dani hrvatskog jezika.

Natječaj iz godine u godinu privlači sve više pozornosti učenika i učitelja, a odabrani literarni i likovni radovi bit će objavljeni u zborniku koji je registriran u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Ovom se prigodom najuspješnijim autorima dodjeljuju priznanja i nagrade, a u programu sudjeluju učenici iz škola koje imaju slične programe – Zlatar, Cernik, Usora (BiH) i Tavankut (Vojvodina).  

Dnevnik,ba 

17. travanj 2024 14:38