StoryEditor

Lošinjanin uhićen zbog telefonskih prijetnji Plenkoviću

Piše D  /  08.04.2018., 02:04h

Ponukan shvaćanjem da hrvatska država ima novca za ratne avione, a nema za bolesnu djecu, telefonom je preko tajnice u hrvatskoj Vladi uputio ozbiljne prijetnje premijeru Andreju Plenkoviću, najavljujući da će doći i "zgromiti" ih - inkriminacija je to pod kojom je uhićen 21-godišnji Ivan Jelić iz Malog Lošinja, koji je jučer prijepodne i predveden na sud, uz prijedlog tužiteljstva da mu se odredi istražni zatvor, piše Novi list, a prenosi N1.

Mladi Lošinjanin se tereti da je kazneno djelo prijetnje počinio u srijedu ujutro, nakon što je nazvao javno dostupan broj telefona Vlade Republike Hrvatske. Prema dosadašnjoj službenoj rekonstrukciji događaja, pretočenoj u policijsku kaznenu prijavu, Jelić je tada tražio da ga spoje s predsjednikom hrvatske Vlade Andrejom Plenkovićem, pa je poziv proslijeđen na telefon Ureda premijera.

Nakon što mu se javila premijerova osobna tajnica, Jelić joj je ponovio zahtjev te kazao kako premijera ne treba privatno. "Vlada ima novce za skupe avione, a nema za teško bolesnu djecu!", konstatirao je tada Lošinjanin, koji se tereti da je zatim izjavio da će kupiti avion i razvaliti, srušiti Vladu.

Napomenuo je da je svjestan što govori, najavljujući da će doći do tajnice i premijera, te im pokazati gdje im je mjesto, da će ih zgromiti. Slučaj je prijavljen policiji koja je pokrenula kriminalističko istraživanje i uhitila Lošinjanina. Nakon okončane policijske istrage Jelić je uz kaznenu prijavu priveden na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo te je pušten da se brani sa slobode.

Mladić je izrazio žaljenje zbog svog istupa te je kazao kako niej izrekao prijeteće riječi nego činjenice da novca za avione ima, ali ne i za bolesnu djecu. U svojoj obrani je mladi Lošinjanin isticao da inače nije nasilan čovjek, da je inače čak i simpatizer HDZ-a i premijera Plenkovića, što se može vidjeti i iz njegovog Facebook profila, piše Novi list.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 23:00