StoryEditor

LIGA PRVAKA za povijest, nogomet dokazao zašto je najbolji sport

Piše D  /  06.12.2017., 11:12h

Također, po prvi put u povijesti jedna zemlja će imati pet predstavnika u osmini finala Lige prvaka. Dalje su prošli Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United, a svi osim Chelseaja su osvojili prvo mjesto.

Osim Engleza rekorde je ponovno rušio i Ronaldo.

Poznati su, napokon, i svi sudionici nokaut faze. Nakon večerašnjih utakmica plasman su potvrdili Liverpool, Sevilla, Šahtar i Porto, a otprije su prolazak osigurali Tottenham, Real, Manchester City i Bešiktaš.

Liverpoolova pobjeda o kojoj smo već pisali bila je posebno inpresivna,

POBJEDNICI SKUPINA: Manchester United, PSG, Roma, Barcelona, Manchester City, Bešiktaš, Tottenham, Liverpool

DRUGOPLASIRANI: Basel, Bayern Munchen, Chelsea, Juventus, Real Madrid, Porto, Sevilla, Šahtar

Ovako će momčadi biti podijeljene i u ždrijebu osmine finala, koji će se održati 11. prosinca u Nyonu. Lako je moguće da već u tako ranoj fazi netko od favorita za naslov ispadne, jer se može dogoditi da, primjerice, Barcelona igra s Bayernom, PSG s Realom ili Manchester City protiv Juvenutsom.

Prve utakmice osmine finala na rasporedu su 13, 14, 20 i 21. veljače, a uzvratni ogled su 6, 7, 13. i 14. ožujka. Finale se igra 26. svibnja u Kijevu.

Ništa manje zanimljivo neće biti ni u Europskoj ligi gdje se momčadima koje će u četvrtak potvrditi prolazak pridružuju istinski velikani iz Lige prvaka. Osim CSKA-a, Celtica, Sportinga, Spartaka i Leipziga, u "utješnom" natjecanju igrat će i Atletico, Borussia Dortmund i Napoli, koji su osvojili treće mjesto u svojim skupinama.

Šesnaestinu finala Europske lige već su osigurali Villarreal, Dinamo Kijev, Braga, Milan, Steaua, Viktoria Plzen, Arsenal, Salzburg, Östersunds, Lazio, Nice, Zenit i Real Sociedad, tako da nas očekuju fantastični susreti. Ždrijeb šesnaestine finala EL-a je također 11. prosinca. Prve utakmice se igraju 15. veljače, a uzvrati tjedan dana kasnije. Finale je na rasporedu 16. svibnja u Lyonu.

Dnevnik.ba

 

16. travanj 2024 20:26