StoryEditor

Krišto: Što hitnije usvojiti izmjene Zakona o kaznenom postupku

Piše D  /  21.03.2018., 05:03h

U izjavi novinarima odbacila je navode iz medija da je Vijeće ministara taj prijedlog Ministarstva skinulo s dnevnog reda, tvrdeći da, zahvaljujući predsjedatelja Vijeća ministara Denisu Zvizdiću i ministrima iz reda bošnjačkog naroda i srpskog naroda, taj zakon nije uopće uvršten na dnevni red sjednice.

- Motivirani time, ali i činjenicom da se na neki način želi prebaciti loptica na ministra pravde Josipa Grubešu (HDZ), kao zastupnici danas smo kandidirali to pitanje na sjednici ovog doma po hitnom postupku - pojasnila je.

Zastupnik HDZ-a BiH Nikola Lovrinović zatražio je danas da to bude posebna tačka dnevnog reda sjednice Zastupničkog doma PSBiH, ali nije bilo dovoljno zastupničke podrške za to.

Međutim, Krišto napominje da će to biti predmet rasprave na idućoj sjednici Zastupničkog doma jer bi to, po Poslovniku, trebala biti obvezna točka dnevnog reda.

Podsjetila je da je nakon apelacije koju je uputila Ustavnom sudu BiH, ovaj Sud određene odredbe Zakona o kaznenom postupku proglasio protuustavnim i one bi trebale biti stavljene izvan pravne snage.

- Da ne bi dovodili u pitanje funkcioniranje općenito Suda i neke njihove odluke u budućnosti, taj bi Zakon trebalo što hitnije usvojiti. To je ozbiljan zakon koji treba biti sistemski i na kojem treba počivati vladavina prava - stav je predsjedateljice Zastupničkog doma.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 22:59