StoryEditor

Krišto: Današnja BiH nije ono za što smo se prije 25 godina izjasnili na referendumu

Piše D  /  29.07.2021., 15:37h

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH  Borjana Krišto je, povodom 25 godina  nezavisnosti BiH, izjavila Feni da su se prije 25 godina narodi BiH opredijelili na referendumu za suverenu, nezavisnu državu triju ravnopravnih konstitutivnih naroda Muslimana, Srba i Hrvata, uvažavajući i sve ostale državljane i njihova prava.

- Razvoj i napredak Bosne i Hercegovine u gospodarskom, ekonomskom kao i svakom drugom smislu zasigurno je otežan, mogu reći čak i onemogućen, u uvjetima nametnutih rješenja i polurješenja. Zasigurno ne postoji nijedna uspješna država na svijetu koja funkcionira uz Ustav bez demokratskog legitimiteta te ni mi sami nemamo dobre izglede za neki značajniji gospodarski uspjeh dok nerješimo suštinske stvari i probleme u državi - smatra Krišto.

Uvjerena je da ova današnja BiH nije ono što su prije 25 godina imali na umu svi oni koji su se izjašnjavali na referendumu.

- Nažalost ravnopravnost i uvažavanje svih konstitutivnih naroda još uvijek je ostalo nepoznanica za neke u našoj državi, ali nadam se da ćemo svi skupa smoći snage i povratiti narušeno povjerenje te uz uvažavanje naših različitosti i prava učiniti sve da BiH postane jednakopravna, politički sigurna, uspješna, prosperitetna te suvremena europska država - zaključila je Krišto.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 10:33