StoryEditor

Klub Hrvata zatražio odgađanje izjašnjavanja po Prijedlogu izmjena Izbornog zakona

Piše D  /  17.04.2018., 01:04h

Delegat Kluba Hrvata u Parlamentu BiH Ljilja Zovko predložila je, u ime ovog kluba, nekoliko zaključaka u vezi sa razmatranjem izmjena Izbornog zakona BiH po prijedlogu SDP-a, SBB-a i DF-a.

Prije svega, Klub Hrvata zatražio je da bude odgođeno izjašnjavanje o ovom prijedlogu koji je u parlamentarnoj proceduri po hitnom postupku, pišu Vijesti.ba.

Također, predložen je zaključak da se CIK BiH, IDDEEA, Vijeće ministara BiH i Agencija za javne nabavke u roku od sedam dana izjasne o ovom prijedlogu i da u roku od sedam dana dostave svoje mišljenje.

Treći zaključak je da sljedeća sjednica Doma naroda BiH bude održana najdalje do 26. travnja, te da se tom prilikom ovaj prijedlog uvrsti na dnevni red, pišu Vijesti.ba

Podsjećamo, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je početkom ožujka Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, kojim je između ostalog predloženo uvođenje skeniranja glasačkih listića s ciljem otklanjanja mogućih nepravilnosti.

Naime, zastupnici SBB-a, SDP-a i DF-a predložili su da se izvrše izmjene Izbornog zakona koje će omogućiti da se glasovi birača na izborima u BiH ne broje ručno, nego putem skenera, odnosno da se svaki glasački listić skenira, a da se potom izvrši njegovo elektronsko prebrojavanje.

Grupa zastupnika iz SDP-a, SBB-a i DF-a predlaže i uvođenje videonadzora u prostorijama gdje se glasa na izborima u BiH.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 05:52