StoryEditor

​Kiša prekinula Čilićev meč nakon što je spasio meč loptu protiv Monfilsa

Piše D  /  22.02.2018., 09:02h

Najbolji hrvatski tenisač nije dobro otvorio dvoboj protiv Gaela Monfilsa, protiv kojeg je u trećem međusobnom dvoboju tražio prvu pobjedu. U prvom je gemu izgubio servis, a to je u prvom setu ponovio još dvaput, u petom i devetom gemu. Monfils je do trećeg breaka stigao nakon što je Čilić od 1-5 došao do 3-5 i 40-0, a imao i još dvije prednosti u tom gemu. Međutim, nijednu od tih prilika Marin nije uspio realizirati i nakon 45 minuta našao se u setu zaostatka za 31-godišnjim Francuzom. Uz samo 36 posto pogođenih prvih servisa te izrazito nepovoljan odnos neforsiranih pogrešaka (17 Čilić, 6 Monfils) i izravnih poena (6 Čilić, 8 Monfils), hrvatski tenisač nije mogao očekivati drugačiji ishod. 

Kad je Monfils u šestom gemu drugog seta, s dva sjajno odigrana forhenda u situacijama kad se branio od Čilićevih napada, došao do novog breaka i poveo 4-2, činilo se da će vrlo brzo stići i do treće pobjede u isto toliko dvoboja s hrvatskim tenisačem. No Marin je pronašao način za povratak. U sljedećem gemu ostavio je Monfilsa bez poena, a potom spasio break loptu i izjednačio na 4-4. Iako je imao dvije prilike ponovno oduzeti servis Monfilsu, Čilić je ipak izgubio deveti gem, a u desetom kod 0-30 došao na dva poena od poraza. Ipak, nizom od četiri poena hrvatski je tenisač ostao u igri za preokret.

Nakon što je Monfils zadržao servis za vodstvo 6-5 i osigurao najmanje tie-break drugog seta, nad Rio de Janeirom se spustio pljusak i potjerao tenisače u svlačionicu. Prekid je trajao svega desetak minuta, a po povratku iz svlačionice Čilić je autoritativnim forhendima odveo set do odluke u tie-breaku. Zahvaljujući dvostrukoj pogrešci Francuza Marin je došao do prednosti 3-2 koju je držao do 6-4. Na prvu set-loptu treći tenisač svijeta odlično je izradio poen i trebao ga završiti smeč udarcem na dva metra od mreže. Međutim, promašio je i omogućio Monfilsu povratak. S još dva poena francuski tenisač je došao do prve meč-lopte, ali Čilić ju je uspio neutralizirati.

Tada se nebo otvorilo, snažan pljusak otjerao je igrače s terena i odgodio nastavak za četvrtak navečer po hrvatskom vremenu (oko 22 sata).      

ATP Rio de Janeiro - 2. kolo

MARIN ČILIĆ (HRV/1) - Gael Monfils (Fra) 3-6, 6-6 (7-7), prekid zbog kiše

Diego Schwartzman (Arg/6) - Federico Delbonis (Arg) 6-2, 6-3

Nicolas Jarry (Čile) - Albert Ramos Vinolas (Špa/4) 7-5, 6-3

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 13:27