StoryEditor

Kinezi u Hrvatskoj prave nacionalni stadion i međunarodni kamp

Piše D  /  20.10.2018., 01:10h

Kinezi žele ulagati u hrvatski nogomet. Službeno pismo namjere za gradnju nacionalnog stadiona, ali i međunarodne Akademije nogometa u HNS su poslali krajem rujna, a prošli tjedan ih je u Savezu primio Damir Vrbanović, pišu Sportske novosti.

UNIDO, organizacija UN-a, kojoj je većinski vlasnik Kina, i ISEC Hrvatskoj su namijenili 13 milijardi eura sredstava. Osim planiranog ulaganja u brodogradnju, filmsku industriju, tehnologiju vezanu uz ustopostavu 5G mreže, Kinezi (nakon uspjeha Vatrenih na SP-u), smatraju da HNS ima ‘tajnu formulu uspjeha‘ i žele osnovati Akademiju za nogometne trenere i menadžere u okviru koje bi se gradila infrastruktura, a između ostalog i nacionalni stadion.

- Predstavnici UNIDO-a naglasili su da drže kako je uspjeh naše reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji rezultat ne samo kvalitetnih selektivnih i trenerskih softvera HNS-a, već i posljedica kvalitete modela upravljanja hrvatskim nogometom, stoga su odlučni u želji da UNIDO i HNS zajednički ustanove Akademiju nogometa u okviru koje bi bila napravljena ulaganja u nogometnu infrastrukturu u Hrvatskoj - rekao je Ivan Herak, zastupnik UNIDO organizacije u Hrvatskoj i bivši djelatnik HNS-a.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 12:45