StoryEditor

Kerum tvrdi da ga je HDZ brutalno pokrao, svađaju se prilikom prebrojavanja

Piše D  /  30.07.2021., 01:30h

Županijsko izborno povjerenstvo prihvatilo je njegov prigovor te je za jutros zakazano ponovo brojanje glasova.

Kako javlja Indexov reporter Kerumovi zamjenici došli su u ŽIP već rano jutros dok se Kerum očekuje nešto kasnije, piše Index.

"Povjerenstvo koje će biti u punom sastavu pregledat će nevažeće listiće. Ima ih 5000, ne znam koliko će to trajati. Ako je prigovor opravdan, izbori će se ponoviti. Dakle, ako utvrdimo nepravilnosti idu novi izbori.", rekao je predsjednik Povjerenstva Goran Čolak.

"Zanima nas struktura, po kojem kriteriju su se listići svrstavali u kategoriju nevažećih. Mislim da je bio veliki pritisak na naše promatrače, HDZ-ovi su bili preagresivni. Postoje već zapisane nepravilnosti koje smo prijavili DIP-u. Zanima nas imamo li podlogu da idemo na ta grafološka vještačenja. I naš je prijedlog da to ne ide na hrvatski institut, nego na slovenski. Kerum će doći kasnije", rekao je Kerumov zamjenik Davor Grčić Gaga koji će prisustvovati prebrojavanju.

Unutar prostorije predstavnik HDZ-a i HGS-a se prepiru,

Inače, Kerum je najavio podnošenje kaznenih prijava zbog krađe protiv nepoznatih osoba, kao i da će tražiti grafološko vještačenje svakog od 5451 nevažećeg listića (9,46 posto od ukupnog broja glasačkih listića). Najavio je i prigovor DIP-u.

 Od izvora bliskog Kerumu se doznaje kako je njegov prigovor Županijsko izborno povjerenstvo (ŽIP) usvojilo u smislu ponovnog prebrojavanja nevažećih glasačkih listića u Gradskom izbornom povjerenstvu, pri čemu će HGS-ov promatrač imati pravo samo nadgledati, ne i brojati.  

Opara najavio tužbu potiv Keruma

Andro Krstulović Opara osvojio je 46,19 posto glasova te je odbacio Kerumove optužbe, najavivši kako će svoga protukandidata tužiti za nanošenje duševnih boli i uvrede. Željko Kerum na nedjeljnim je izborima osvojio 44,30 posto glasova birača, te tvrdi kako je lako utvrditi radi li se o istoj kemijskoj olovci s kojom su zaokruženi jedan i drugi kandidat, najavivši da neće odustati već će ići do Ustavnog suda, pa ako treba i pred Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu.

Dnevnik.ba

 

 

24. travanj 2024 00:04