StoryEditor

Kardinal Puljić u Odžaku krstio osmo dijete obitelji Medić

Piše D  /  29.01.2018., 12:01h

Uz kardinala Puljića, koncelebrirali su vlč. Jakov Filipović, domaći župnik, vlč. Anto Perić, župnik u Modriči i vlč. Anto Zubak, nadbiskupov tajnik, uz sudjelovanje oko 200 vjernika.

Na početku misnog slavlja nadbiskupa Vinka pozdravio je župnik Filipović koji mu je zahvalio za dolazak, ali i izrazio radost zbog obitelji Medić, Kristijana i Mare što se ne boje života i što su na svijet donijeli svoje osmo dijete „u današnjem vremenu kad smo željni dječjeg plača“. Kum malog Davida bio je načelnik općine Odžak, Jakov Ivanković.

U prigodnoj propovijedi vrhbosanski nadbiskup je protumačio nedjeljna misna čitanja i, osvrćući se na sakrament krštenja, naglasio da se tim sakramentom briše istočni grijeh te da tako dijete postaje „posvećeni hram Duha Svetoga“. „I zato papa Franjo u posljednje vrijeme govori: ‘Ne zaboravite da ste kršteni, da ste posvećeni!‘ U našim dokumentima, po rođenju, piše se ime roditelja, a po krštenju postajemo kršćani. Bog nam se darovao. Bog nas je zagrlio kao svoju djecu i to nam treba biti ponos da živimo kao kršćani jer pripadamo Kristu. Svako krštenje nam je prilika da spoznamo da smo djeca Kristova“, kazao je kard. Vinko podsjetivši nazočne da se toga dana obilježava i Dan molitve za mir u Bosni i Hercegovini, te dodao kako se danas, iako je rat završio, u BiH susrećemo s mnogim slučajevima kriminala, diskriminacije i nejednakosti.

Kako javlja KTA, nakon euharistijskog slavlja druženje je nastavljeno u prostorijama župnog ureda.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 14:17