StoryEditor

Još jedan bombaš samoubojica s Kosova poginuo u Siriji

Piše D  /  30.07.2021., 02:29h

Kako se navodi, on je treći bombaš samoubojica s Kosova, koji je na ratištu u Iraku i Siriji izvršio napad automobilom bombom na sirijske vojnike, piše Fena.

Napad se dogodio u gradu Tadmur, prošlog ponedjeljka i to je bio jedan od dva napada tijekom kojih je poginulo 12 sirijskih vojnika.

Podvorica je, dodaje se, uletio u položaj sirijske vojske u automobilu natovarenom eksplozivom.
Smrt Blerima Podvorice, koji je kao član ISIS-a nosio ime Ebu Zajed Kosovi, potvrdio je njegov brat Kreshnik Podvorica na svom Fesjbuk profilu.

"Ali, oni koji su ubijeni na Alahovom putu, ne govorite da su mrtvi, ne, oni su živi, ​​ali vi to ne razumijete," naveo je Kreshnik Podvorica citat iz Kurana, uz obavijest o smrti svog brata.

Prema informacijama iz Sirije, u dva samoubilačka napada u okolici Homsa, prošlog ponedjeljka poginulo je 12 sirijskih vojnika, dok je u akciji Asadovih snaga, koja je uslijedila ubijeno tridesetak pripadnika tzv. Islamske države.

Inače, na ratištima u Iraku i Siriji se bori više od 300 dobrovoljaca s Kosova.
U posljednjih mjesec dana u Siriji je poginulo najmanje pet dobrovoljaca s Kosova.

Ovo je i treći slučaj samoubilačkog napada koji su izveli muškarci s Kosova.

Početkom lipnja u Siriji je poginuo i javnosti najpoznatiji član ISIS-a s Kosova, Lavdrim muhadzer. Na ratištima Sirije poginula su i braća Haćifi, Behlul i Rdžvan, koji je bio i zapovjednik albanskih boraca u redovima ISIS u Siriji i Iraku.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 11:21