StoryEditor

Jerlagić: Od Plenkovića očekujem da nam kaže, kada će Hrvatska izručiti Antu Jelavića

Piše D  /  04.12.2017., 07:12h

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Amer Jerlagić priopćio je da, najmanje što očekuje od premijera Republike Hrvatske Andreja Plenkovića prilikom posjete Mostaru, jeste izvinjenje žrtvama zločina i poštivanje presuda Međunarodnog suda pravde iz Haga.

- Očekujem da premijer Hrvatske Plenković u Mostaru da svoj sud i o tome kad će Hrvatska izručiti Antu Jelavića Bosni i Hercegovini i na taj način javno pokazati da stavlja točku na hercegbosansku stranicu povijesti u Bosni i Hercegovini - navodi se u priopćenju.

Jerlagić očekuje i da se „njegovi domaćini Dragan Čović i Božo Ljubić ugledaju na ‘’političkog šefa’’ iz Hrvatske i prestanu osporavati presude Haškog tribunala u slučaju ‘’šestorke’’.

- Ako Čović i Ljubić nisu spremni da ponesu teret izvinjenja i oprosta i kažu ne bolesnoj politici iz devedesetih godina onda treba da odstupe i svoja mjesta prepuste onima koji će pogledom u budućnost, zajedno sa ostalim narodima i građanima BiH graditi bolje sutra naše domovine, a ne da se zaklinju u tobožnje europske vrijednosti, a svakodnevno nas svojim djelima i pogledom u ‘’retrovizor’’ vraćaju nazad – navodi Jerlagić, priopćeno je iz Stranke za BiH.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 10:18