StoryEditor

Izetbegović o Erdoganu: "dragi prijatelj" i "borac za demokraciju"

Piše D  /  30.07.2021., 00:07h

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović u ponedjeljak je čestitao turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu na ponovnom preuzimanju vođenja vladajuće Stranke pravde i razvoja (AKP) opisujući tog autokratskog političara kao "dragog prijatelja" i "borca za demokraciju", prenosi Hina.

Izetbegović već godinama njeguje iznimno bliske odnose s Erdoganom a s njegove strane izostala je bilo kakva distanca ili kritika na račun ponašanja turskog predsjednika čija vlada neprestano puni zatvore političkim protivnicima.

U čestitci upućenoj nakon izbora za predsjednika AKP-a Izetbegović je napisao kako očekuje da će Erdogan "nastaviti s uspjehom graditi demokratske institucije" te kako će "čuvati red i mir u bratskoj Turskoj, hrabro i energično kao i do sada".

Nazivajući Erdogana "dragim i cijenjenim prijateljem" Izetbegović je na kraju poručio kako je uvjeren da će aktualni predsjednik učiniti Tursku svjetskom silom te mu je poručio kako su Bošnjaci povezani s Turcima poviješću, kulturom i vjerom što je osnova njihova neraskidivog prijateljstva.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 09:16