StoryEditor

Izetbegović: Imamo problem s Hrvatskom oko Pelješkog mosta

Piše D  /  06.03.2018., 03:03h

"Teme su bile ekonomski, socijalni i demografski pristupi problematici naše tri države. Suština za strategiju EU odnosno proširenje i tražili smo dodirne točke za proširenje odnosa. Bilo je riječi o gradnji ambijenta kako bi izvršna vlast u sve tri države bila sposobnija rješavati otvorena pitanja, koja se primarno odnose na našu budućnost bez obzira o kojoj infrastrukturi govorimo", kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović, prenosi N1.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović naveo je da je bilo govora o novoj strategija EU.

"U njoj vidimo šansu da počnemo rješavati ono oko čega smo se složili da je problem svake zemlje na Balkanu, a to je iseljavanje mladih ljudi. Upravo tih vodećih inicijativa, pomirenje, reforme, izgradnja infrastrukture, smanjenje zapaljive retorike... U toj strategiji je sadržan lik onoga što su problemi unutar BiH. Konačno startaju intenzivniji rad Komisija koji bi pripremile odgovore za rješavanje ovih pitanja. Imamo urgentan problem s Hrvatskom vezano za Pelješki most i drago mi je da je predsjednica Hrvatske ponovila da Hrvatska stoji iza onoga što su prava BiH. Sa Srbijom smo govorili o infrastrukturi i autoputu koji bi kao prsten trebao povezati BiH i Srbiju", naveo je Izetbegović.

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić naveo je da dobri odnosi u trokutu tri države omogućavaju i dobre odnose unutar BiH. "Imamo puno stvari koje su zajedničke poput infrastrukture i ekonomskih odnosa. Međusobna razmjena jako raste. Naši ljudi od toga imaju veliku koristi i na tome treba raditi", naveo je Ivanić.

Dnevnik.ba

12. travanj 2024 17:39