StoryEditor

Iz sarajevske Zetre očekuju se političke poruke pred predstojeće izbore u Turskoj

Piše D  /  20.05.2018., 04:05h

Radnu posjetu Bosni i Hercegovini predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdoğan nastavlja u dvorani "Juan Antonio Samaranch" Zetra, gdje će biti upriličen šesti Kongres Unije europskih turskih demokrata (UETD).

U Zetru su, između ostalih, pristigli brojni turski državljani iz zapadne Europe, uglavnom iz Njemačke i Nizozemske, kao i Austrije, Češke i drugih gradova.

Prisutnima na skupu, kako se očekuje, Erdogan će poslati određene političke poruke, s obzirom na to da se u Turskoj 24. lipnja održavaju prijevremeni predsjednički i parlamentarni izbori.

U okviru posjete Erdogan se danas sastao s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, te je položio cvijeće na Šehidskom mezarju Kovači i odao počast prvom predsjedniku BiH Aliji Izetbegoviću, prenosi Fena.

S Erdoganom u radnu posjetu BiH došli su i resorni ministri radi razgovora s bh. kolegama o nastavku suradnje i infrastrukturnim projektima.

Osim toga, njegova supruga Emine Erdogan prisustvovala je otvorenju Klinike za hematologiju na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Tijekom boravka u Sarajevu Erdoğanu će biti uručen počasni doktorat na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 11:17